Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

H Eρέτρια γίνεται πιο φιλική για τους πολίτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H Ερέτρια γίνεται μία πόλη φιλική προς τους πολίτες της και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες της το Καλοκαίρι.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η επισκευή του σιντριβανιού,  στην κεντρική πλατεία Ηρώου, καθώς επίσης και να γίνει προσβάσιμη και να αναβαθμιστεί αισθητικά η πλατεία Λουτρών στο κέντρο της Ερέτριας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της....
Ερέτριας, αποτελούσε παλαιότερα σημείο αναφοράς για τους κατοίκους, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούσε περιμένοντας την επισκευή του.  Η δε πλατεία Λουτρών, που βρίσκεται απέναντι από τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο,  μέχρι πριν περίπου από ένα χρόνο εξυπηρετούσε την λαϊκή αγορά και χρησιμοποιείτο ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, γεγονός που όχι μόνο είχε υποβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή αλλά και δεν επέτρεπε την αισθητική ανάδειξη της πλατείας.
«Τόσο η επισκευή του σιντριβανιού όσο και η αναβάθμιση της πλατείας Λουτρών  είναι δύο σημαντικά έργα που αναδεικνύουν όχι μόνο τη φυσική ομορφιά αλλά και τα αρχαιολογικά μνημεία της Ερέτριας. Συνάμα δημιουργούν συνθήκες ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας να έχουν πρόσβαση σε όλες τις περιοχές, να απολαμβάνουν τον περίπατό τους και να ανακαλύπτουν εκ’ νέου τα αρχαιολογικά μνημεία και την ιστορία του τόπου μας. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει υψηλούς  στόχους, να  τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας και να υλοποιήσουμε μεγαλόπνοα έργα. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά σε όλες τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες», επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας.