Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Στην έξοδο από Βαθύ, στο δρόμο προς Παραλία Αυλίδας
Νέα γέφυρα, μετά την καθίζηση στην παλαιά

Η επικινδυνότητα για τα διερχόμενα οχήματα από την καθίζηση που υπέστη στα τέλη Μαρτίου το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της παλαιάς γέφυρας στον ....
επαρχιακό δρόμο Βαθέως-Παραλίας Αυλίδας, 200 μέτρα από το παλαιό Δημαρχείο, ενεργοποίησε τον Δήμο Χαλκιδέων (στα όρια του οποίου βρίσκεται) και την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (μιας και ο δρόμος ανήκει στην αρμοδιότητά της) για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη δρομολόγηση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ήδη, στις 18 Απριλίου δημοπρατήθηκε το έργο αντικατάστασης της παλαιάς γέφυρας (με προϋπολογισμό 63.000 ευρώ) και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος, ο οποίος -μετά τις απαραίτητες υπολειπόμενες διοικητικές πράξεις- αναμένεται να εγκατασταθεί στα μέσα Ιουνίου.
Η παλαιά γέφυρα θα καθαιρεθεί και στη θέση της, θα κατασκευαστεί νέα, κιβωτοειδής, μήκους 10 μέτρων, καθαρού πλάτους 4 μέτρων και ύψους 2 μέτρων, με πεζοδρόμια, στηθαία και ανακλαστήρες.

Έως τότε, η κυκλοφορία θα συνεχίζεται από το ένα ρεύμα. Κι όσο κι αν έχουν τοποθετηθεί οι σχετικές σημάνσεις, η διέλευση των οχημάτων απαιτεί αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς τους.