Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Υπογράφηκε η ανάθεση

Εκπονείται η μελέτη για το αποχετευτικό
των Δημ. Ενοτήτων Αυλίδας και Δροσιάς

Υπογράφηκε, την Πέμπτη, 9 Μαΐου παρουσία του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη, η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του έργου «αποχέτευσης, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δημ. Ενοτήτων Αυλίδας (Βαθέως, Παραλίας, Φάρου) και Ανθηδόνας (Δροσιά) Δήμου Χαλκιδέων».
Η μελέτη αφορά α) στη μονάδα επεξεργασίας των....
λυμάτων (έχουν γίνει τα οριστικά συμβόλαια αγοράς της γης όπου θα εγκατασταθεί), με τη ρυθμιστική δεξαμενή επεξεργασμένων και τον μεταξύ τους βαρυτικό αγωγό, τον αγωγό διάθεσης και το αντλιοστάσιο τροφοδοσίας του, β) στα τελικά αντλιοστάσια Αυλίδας και Ανθηδόνας, γ) στους συλλεκτήριους αγωγούς από τους οικισμούς Βαθέως, Παραλίας, Φάρου και Δροσιάς στα τελικά αντλιοστάσια και στους καταθλιπτικούς αγωγούς από αυτά προς τη μονάδα επεξεργασίας (εξωτερικά δίκτυα). Σημειώνεται ότι, για τους τέσσερις οικισμούς υπάρχουν πρόσφατες εγκεκριμένες οριστικές μελέτες των εσωτερικών δικτύων τους.
Η αμοιβή της αναδόχου μελετητικής κοινοπραξίας – με προϋπολογισμό δημοπράτησης, 733.584,74 ευρώ (με ΦΠΑ) και προσφερόμενη έκπτωση 71,30% - ανέρχεται στα 171.169,77 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
Η ολοκλήρωση του μελετητικού αντικειμένου, έχει χρονικό ορίζοντα εντός 8 μηνών.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου που θα επιλύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής των Δημοτικών Ενοτήτων Αυλίδας και Ανθηδόνας.
Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης αστικών λυμάτων στους οικισμούς Βαθέως, Παραλίας (σε οικιστική ενότητα με τον Φάρο) και Δροσιάς, οι οποίοι είναι Γ’ Προτεραιότητας, κατά την οδηγία 91/271, θα αντιμετωπίσει τις παρενέργειες από την έως τώρα απουσία του.
Περνώντας αυτές τις περιοχές σε άλλο επίπεδο υποδομών και πολιτισμικού δείκτη, προστατεύοντας το περιβάλλον τους και κατ’ επέκταση, την τουριστική ανάπτυξή τους, επιτρέποντας στους κατοίκους τους να στοχεύσουν ψηλότερα.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» / Άξονας Προτεραιότητας «02 - Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων»), με δικαιούχο τη ΔΕΥΑΧ.
Συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 29.188.614,02 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την ίδια συμμετοχή να είναι μόλις στα 1.365.412,82 ευρώ.