Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Σημαντικές παρουσίες στο σεμινάριο διαιτητών στην Καρδίτσα

Του Γιάννη Μάγκου 
Από http://www.thessalos.net

Με την συμμετοχή εκατό και πλέον διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών, άρχισε σήμερα Παρασκευή (5/7) στην Καρδίτσα το σεμινάριο προεπιλογής περιόδου 2013-14 της Superleague. Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή και αυτές περιλαμβάνουν πρακτικές και γραπτές εξετάσεις. Σήμερα στις 14.00 έγινε η έναρξη στο ξενοδοχείο Thessalikon Grand παρουσία πολλών υψηλών καλεσμένων. Το καλωσόρισμα....
στους προσκεκλημένους έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Καραμελίδη, ο οποίος έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σαρρή για ένα μικρό χαιρετισμό, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ελληνική Διαιτησία, παρότι βάλλεται, αμφισβητείται, παρότι όλα τα  σφάλματα τα βλέπουν μη ανθρώπινα, η Ελληνική Διαιτησία βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Αποδείχθηκε την προηγούμενη χρονιά παρά τα λάθη που έγιναν, η ΚΕΔ θα προσπαθήσει να βελτιώσει το επίπεδο της διαιτησίας.
Η ΕΠΟ βρίσκεται κοντά στη διαιτησία και να είστε σίγουροι ότι θα είστε προστατευμένοι, με την καλή έννοια, και για το όποια λάθη, εκείνη που θα τους κρίνει θα είναι η ΚΕΔ, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δεν αγγίζουν την ΕΠΟ.
Βέβαια δεν πρέπει να εκλάβει κανένας ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο. Η ΕΠΟ παρακολουθεί και αν διαπιστώσει ότι τα λάθη δεν είναι ανθρώπινα θα είναι αμείλικτη. Επενδύουμε στα σεμινάρια αφού είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν οι διαιτητές, αλλά περισσότερο επενδύουμε σε σας και σας εμπιστευόμαστε.
Εύχομαι κάθε επιτυχία»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός ο οποίος επεσήμανε: «Ο ρόλος σας, σαν διαιτητές είναι δύσκολος, παίζετε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, αλλά και στην εμπιστοσύνη του κόσμου.
Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενέργεια που θα είναι για το καλό και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου».
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος αφού καλωσόρισε στην Καρδίτσα τους προσκεκλημένους τόνισε, ότι είναι μεγάλη τιμή για την Καρδίτσα η διεξαγωγή αυτού του σεμιναρίου. Και πρόσθεσε: «Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την πατρίδα μας, δεν μπορούσε να μην έχει αντίκτυπο και στον αθλητισμό. Εκτός όμως από την αρνητική πλευρά υπάρχουν και τα θετικά και αυτό έχει να κάνει με την ομάδα της Καρδίτσας την Αναγέννηση, που κάποιοι την έριξαν στην Δ Εθνική, κατάφερε όμως και με το στήριγμα των τοπικών παραγόντων να ανέβει στην Football league».
Από την άλλη η ΕΠΟ μπορεί να χαράξει την πορεία και το ποδόσφαιρο να δει καλύτερες μέρες.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Παπαλός που είπε:
“Είναι τιμή για την Καρδίτσα που φιλοξενεί αυτό το σεμινάριο, αλλά και για την ΕΠΣΚ που διοργάνωσε αυτό το σημαντικό γεγονός. Είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες για αυτό και το σεμινάριο είναι σημαντικό στην επιμόρφωση των διαιτητών, οι οποίοι δεν θα πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές των αγώνων.Καλώς ήρθατε στην φιλόξενη Καρδίτσα και ελπίζω να σας αρέσει και να ξαναέρθετε”.
Ο αντιπρόεδρος της Superleage κ, Μποροβήλος από την μεριά του επεσήμανε: “Το κυριότερο σ αυτό το σεμινάριο είναι οι καινούργιοι κανονισμοί. Φυσικά δεν μπορούσε να μείνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έξω από την κρίση. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα και ιδίως στις μικρές κατηγορίες που εκεί θα μου επιτρέψετε να πω ότι γίνεται της κακομοίρας. Κι εσείς είστε ένας κρίκος του ποδοσφαίρου και θα πρέπει να παρουσιαστείτε την νέα περίοδο σωστοί και εύχομαι να γίνουν τα λιγότερα λάθη. Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται το σεμινάριο και ευελπιστώ να φύγετε σοφότεροι.”
Τον λόγο κατόπιν πήρε ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Παλάσκας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παλάσκα
«Η καρδιά της Ελληνικής Διαιτησίας χτυπά στο Θεσσαλικό κάμπο στην Καρδίτσα.
Καλωσορίζω τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σαρρή, τον αντιπρόεδρο και συνάδελφο από την Εύβοια κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου και τον αντιπρόεδρο της Superleage κ, Μποροβήλο τον πρόεδρο της ΚΕΔ κ, Καραμελίδη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο, τους περιφερειακούς συμβούλους, την αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού κ. Κόκκαλη και τον κ, Νούσια., τον περιφερειακό σύμβουλο Λάρισας κ, Γρηγορίου, τον Δήμαρχο της πόλης κ. Παπαλό, τον συνάδελφο από την Αιτολωακαρνανία καλεσμένο του ΔΣ της ένωσης μας κ. Παπαχρήστο, τους επικεφαλής της Ελληνικής Διαιτησίας κ.κ. Μπριάκο, Δούρο, Τσαχειλίδη και Καλύβα και το σχολικό σύμβουλο φυσικής αγωγής κ.Μπέλλο.
Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ, Αγοραστό που σε κάθε προσπάθεια της Ενωσης μας, είναι δίπλα μας και αυτό το αποδεικνύει με την σημερινή του παρουσία.
Για πρώτη φορά διοργανώνεται σεμινάριο διαιτησίας στην Καρδίτσα και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό.
Απευθύνομαι σε σας τους διαιτητές και παρατηρητές που είστε οι κορυφαίοι της Ελληνικής διαιτησίας να είστε παράδειγμα και για τους νεότερους.
Κι εμείς από την μεριά μας οφείλουμε να συμβάλουμε στην προσπάθειά σας και να είμαστε πάντα δίπλα σας. Καλή συνέχεια στις διεργασίες του σεμιναρίου. Εύχομαι καλή διαμονή στη φιλόξενη Καρδίτσα και είμαι σίγουρος ότι θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις».
Ο κ. Μπριάκος κλείνοντας τους χαιρετισμούς τόνισε ότι πριν λίγα εικοσιτετράωρα παραδόθηκε στη ΦΙΦΑ η νέα σύμβαση που έχει ισχύ μέχρι το 2016
.