Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο μουσικό αντάμωμα
σε Αλιβέρι και Κύμη

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό και συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο o οποίος και τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.
Τη συναυλία εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο μαέστρος Μιχάλης Κοκκίνης με το Δήμο Κύμης-Αλιβεριου και τη ΔΗΚΕΠΕΠΟΚΑ. Τα τραγούδια αποδόθηκαν άριστα από τη χορωδία Αλιβερίου και ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό σε γνωστά κι αγαπημένα μουσικά μονοπάτια.
Στο πέρας της βραδιάς ο....
Δήμαρχος κ.Δημήτρης Θωμάς και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΕΠΟΚΑ κ. Βασ.Ντόβολης απένειμαν στο συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο αναμνηστική πλακέτα καθώς και μία καλλιτεχνική σύνθεση του Γιώργου Ρέτσα.

Το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Ιουνίου ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου, διοργάνωσε στην Κύμη το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συνόλων, καθιερώνοντας έναν ακόμη θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης με τη συμμετοχή επτά ελληνικών χορωδιών. Συμμετείχαν την πρώτη μέρα οι χορωδίες των Εκπαιδευτικών του Ν. Μαγνησίας (Βόλος), η χορωδία – ορχήστρα του μουσικού συλλόγου Νάουσας, η χορωδία «ΑΚΡΙΤΑΣ» Καλαμάτας και η Ευρίπειος Χορωδία Χαλκίδας. Τη δεύτερη μέρα συμμετείχαν η Χορωδία Άργους «Τελέσιλα», η χορωδία Κύμης και η χορωδία Περάματος.
Ήταν μια ποιοτική εκδήλωση που οργανώθηκε άψογα από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Αρετή Μπάτσα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχάλη Κοκκίνη και την συμπαράσταση της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Διευθυντών Χορωδιών και της χορωδίας Αλιβερίου.
Το διήμερο ήταν αφιερωμένο στους αξέχαστους Μάριο Τόκα και Μάνο Λοϊζο. Η παρουσίαση έγινε από την κα Δώρα Τζάνη και τον κ. Αντώνη Λαζάρου, ενώ όλες οι χορωδίες ήταν υψηλού επιπέδου με πλούσιο ρεπερτόριο. Οι μαέστροι και οι χορωδοί είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από την αγάπη τους για τη μουσική και το τραγούδι.
Το ακροατήριο, στο κατάμεστο θεατράκι, χειροκρότησε θερμά και αποζημίωσε τα σύνολα των χορωδιών, όχι μόνο για την προσπάθεια και το ταλέντο τους αλλά και για τη χαρά, την ελπίδα, την αισιοδοξία, τη συγκίνηση και την απόλαυση που πρόσφεραν απλόχερα.
Κατά τον χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, κ.Οικονόμου, συγχαίροντας τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου για την άρτια διοργάνωση, δήλωσε τη συμπαράσταση των χορωδιών στο θεσμό και ανακοίνωσε την ειλημμένη απόφαση της Ένωσης για βράβευση του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, τον Σεπτέμβριο σε ειδική εκδήλωση για την διαρκή προσφορά του στον πολιτισμό.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς , τόνισε ότι «η συμμετοχή των χορωδιών και του κόσμου, που αγκάλιασαν θερμά το περσυνό 1ο Φεστιβάλ μας έδωσαν τη δύναμη να το επιχειρήσουμε και φέτος το καλοκαίρι, ώστε το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συνόλων να γίνει θεσμός για το Δήμο μας. Ο πολιτισμός και η επιστροφή στις ρίζες μας είναι αναγκαία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας, γιατί δίνει διέξοδο και ελπίδα σε όλους μας για το μέλλον». Κλείνοντας το χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ καθώς και τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Κύμης για την παραχώρηση και την προετοιμασία του χώρου.

Στη λήξη της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών.