Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ευβοίας και με αφορμή  την  εβδομάδα Ελληνογαλλικής Φιλίας που πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο από 25-31 Αυγούστου 2013, ο Πρόεδρος κος Σίμωσης Παναγιώτης και η κα Αγιοστρατίτη Βούλα Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου συναντήθηκαν με:
τον Νομάρχη του Belford  της Γαλλίας κο Yves Ackermann
τον Αντιδήμαρχο του Tilleul κο Κωνσταντακάτο Μιλτιάδη και ....


τον Γεν. Γραμματέα του Tilleul Gerald Lahsok.
Επίσης, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρύστου κος Μανώλης, τα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, ο Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Κος Πέππας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Κακάτσος Γεώργιος, και οι εκπρόσωποι όλων των εμπορικών, επαγγελματικών και τουριστικών σωματείων της περιοχής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία και η ανταλλαγή Ευβοϊκών Προϊόντων και Τουριστικών Υπηρεσιών μεταξύ των δύο περιοχών. Ο κος Σίμωσης ζήτησε από τους Γάλλους εκπροσώπους να μας επισημάνουν τα προϊόντα που μπορούμε να προωθήσουμε στην περιοχή τους, τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν  με σκοπό την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων.  Η κα Αγιοστρατίτη πρότεινε με την υλοποίηση του mobility του Επιμελητηρίου που έχει εγκριθεί για την Γαλλία  να πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις με τους επαγγελματίες της περιοχής (2η Βιομηχανική περιοχή της Γαλλίας). Καθώς επίσης στην αποστολή από Ελληνικής πλευράς να υπάρχουν έτοιμες προτάσεις (τουριστικά πακέτα) για την Εύβοια ώστε να προσελκύσουμε μελλοντικούς τουρίστες.

Τα Σωματεία και οι εκπρόσωποι τους που παρευρέθηκαν ήταν:
Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Καρύστου (ΓΑΣΠΑΡΗ ΜΑΡΙΑ)
Σύνδεσμος Λατόμων Καρύστου (ΚΡΙΣΙΛΙΑΣ, ΚΑΝΑΤΑΣ Ι., ΡΑΠΤΗΣ ΑΝΤ.)
Σύλλογος Μελισσοκόμων (ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΤΣΑΠΕΠΑ ΜΑΡΙΑ)
Σύνδεσμος Τουρισμού Καρύστου (ΔΙΚΕΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΑΡΓΙΕΤΑ ΧΑΡΟΥΛΑ)
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Μαρμαρίου (ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ)
Σύνδεσμος Επαγγελματοβιοτεχνών Καρύστου (ΣΦΥΡΙΔΗ ΡΟΔΩ)
Πολιτιστικός Οργανισμός «Ανεμοπύλες» (ΛΑΓΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΙΜΩΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ