Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σχόλιο Σιαγιάννη στο Facebook

Με αφορμή ρεπορτάζ σημερινής εφημερίδας για τις διεργασίες στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου καταθέτουμε δυο σκέψεις που έχουν σχέση και με την αποκατάσταση της αληθείας.
Η συλλογική προσπάθεια και η Ενότητα των δυνάμεων και των πολιτών, που επιθυμούν την έξοδο απ το τέλμα και την ισοπέδωση της ελπίδας που επικρατεί σήμερα στο Δήμο…..|
Η επιτακτική ανάγκη αλλά και η εκφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, για νέους αυτοδιοικητικους δρόμους μακριά απ το λαϊκισμό, την αδιαφάνεια, τη πολιτική φαυλότητα και ....
απρέπεια, αλλά και την διαχειριστική ανικανότητα και την πολιτικά υστερόβουλη επιχείρηση, «αναπτυξιακής» διαιρετότητας περιοχών του Δήμου…..
Δεν καθορίζονται από κινήσεις κορυφής προσώπων.!
Πολύ δε περισσότερο από κινήσεις η «στησίματα» κομμάτων.!!!
Είναι μια προσπάθεια αποκλειστικά της κοινωνίας των πολιτών και των εκφράσεων της !
Είναι μια προσπάθεια που αφορά κάθε Δημότη που συναντιέται με τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, που αγανακτεί με τη αναπτυξιακή στασιμότητα , τη διαχειριστική ανικανότητα αλλά και πολιτική εμπάθεια που χαρακτηρίζει σήμερα το Δήμο μας.
Είναι μια προσπάθεια που έχει στόχο όλες εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις ανάκτησης του χαμένου εδάφους και κύρους του Δήμου μας με ορίζοντα ένα μέλλον αντάξιο της περιοχής, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, προς όφελος όχι μόνο αυτής αλλά κυρίως της επόμενης γενιάς.
Σ αυτή τη προσπάθεια έχουν θέση όλοι.!!!
Γιατί οι πολίτες αποτελούν την ελπίδα και όχι οι «μηχανισμοί».
Γιατί αυτός ο τόπος θα πάει μπροστά μόνο με την «ηγεσία των πολιτών» και όχι των «μηχανισμών».
Αυτή είναι η θέση μας και αυτή θα υπηρετήσουμε στις επερχόμενες εξελίξεις.
Ρεπορτάζ λοιπόν που μας φέρουν συμμετέχοντες , συμπράττοντες και βολιδοσκοπουντες ετσι όπως παρουσιάζονται δεν έχουν καμία σχέση με τις κοινωνικές σε εξέλιξη διεργασίες, στις οποίες συμμετέχουμε και πρωτοστατούμε.
Με το βλέμμα πάντα εντος των τειχών.
Που έχουν πιστεύουμε στέρεες βάσεις και δεν χρήζουν υποστυλώσεων !!!