Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 3 - 0

 Ο ΗΡΑΚΛΗΣ μπορεί να έχασε με 3 - 0 στον αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, αλλά οι περίπου 500 φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ χάρηκαν και θα έχουν να θυμούνται αυτόν τον αγώνα. Αυτό είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, ο ΗΡΑΚΛΗΣ της ΕΥΒΟΙΑΣ. Αυτή η ομάδα μπορεί να έχει μπει στο μάτι πολλών, αλλά πάντα στο τέλος καταφέρνει ν΄ αφήνει πίσω της αυτούς τους κυρίους οι οποίοι να μην ξεχνάμε κέρδισαν πολλά από τον ΗΡΑΚΛΗ.
Ο επαναληπτικός στις 15 Ιανουαρίου, αλλά μέχρι τότε ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει αγώνες πρωταθλήματος.
Ο αγώνας
Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός τη ρεβάνς της 15ης Ιανουαρίου με τον Ηρακλή Ψαχνών στην Εύβοια. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας και ....
ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά. Ο Δώνης στο 35', ο Κλωναρίδης στο 58' και ο Καρέλης στο 59' ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το γκολ στο 18΄ με τον Κλωναρίδη να πιάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 25΄ από εξαιρετικό συνδυασμό Καρέλη-Κλωναρίδη και γύρισμα του τελευταίου, ο πρώτος δεν ακολούθησε και χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους».

Το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 35΄. Από τη σέντρα του Κλωναρίδη μέσα από την περιοχή ο Χρήστος Δώνης με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ (1-0). Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε 2 λεπτά και ουσιαστικά «καθάρισαν» την πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Ο Κλωναρίδης στο 58΄ από ασίστ του Καρέλη έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Καρέλης με δυνατό σουτ από πλάγια θέση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Δώνης (72΄ Αναστασόπουλος), Κλωναρίδης, Ντίνας (64΄ Ατζαγκούν), Καρέλης (75΄ Μπαλμπόα).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Μπακομήτρος, Νικολόπουλος, Τζάνης, Κρητικός (52΄ Ντελέκος), Κοιλιάρας, Ντάνιελ, Τσιμόντζι, Γκεμίσης, Τσούτσης (79΄ Επιτροπάκης), Παλαιολόγος (62΄ Φοντακάρο).