Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Απόφαση για τα στημένα

Ένοχος αλλά... ελεύθερος για τα στημένα ο Μάκης Ψωμιάδης

Ένοχος αλλά... ελεύθερος για τα στημένα ο Μάκης Ψωμιάδης
Φυλάκιση 4,5 ετών και 35.000 ευρώ πρόστιμο είναι η ποινή που επέβαλε το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων στον Μάκη Ψωμιάδη στην υπόθεση με τα στημένα. Από την ποινή αφαιρείται η περίπου δυο ετών προφυλάκισή του σε Αθήνα και Σκόπια.
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη (5 ευρώ ανά ημέρα) και μέχρι την έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι ο Ψωμιάδης είναι «ελεύθερος» για την ....υπόθεση με τα στημένα, ωστόσο θα παραμείνει κρατούμενος λόγω άλλης υπόθεση (αντιδικία με την ΑΕΚ για υπεξαίρεση από τα ταμεία της).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Μάκης Ψωμιάδης δήλωσε: «Είμαι αθώος από όλα και φάνηκε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί κατέπεσε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ο εγκληματίας Μάκης φάνηκε πως δεν είναι. Δικαιώθηκα. Το σημαντικό είναι πως αθωώθηκε και ο γιος μου. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστώ τους συνηγόρους μου».

Ο Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για α) απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος κατ' επάγγελμα και συνήθεια και β) για δωροδοκία-δωροληψία, αλλά αθώος για α) για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και β) για παράνομο στοιχηματισμό.

Ένοχοι μαζί με τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Καβάλα και ΑΕΚ κρίθηκαν και οι Θωμάς Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωστούλας και Περικλής Αμανατίδης.

Αντίθετα, αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.

Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε αθώος για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, ένοχος για απόπειρα εκβιασμού κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος κι ένοχος για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση για ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα.

Ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, κρίθηκε ένοχος για δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα κι ένοχος για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Διαγόρας.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος, ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, κρίνεται ένοχος για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Ηλυσιακός - Εθνικός, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός.

Ο Διονύσης Κωτούλας, ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα.

Ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα.

Οι τελικές ποινές

Μάκης Ψωμιάδης: Φυλάκιση 4,5 έτη και 35.000 πρόστιμο με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: 4,5 χρόνια και 40.000 με αναστολή, μετατρεπόμενη προς 5€ με ανασταλτικό.
Θωμάς Μητρόπουλος: 3 χρόνια με ανασταλτικό στην έφεση και 30.000€ με μετατροπή προς 5€.
Διονύσης Κωτούλας: 2 χρόνια με τριετή αναστολή
Περικλής Αμανατίδης: 2 χρόνια με τριετή αναστολή