Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


 24/04/2014
Αχλαδερή – Μαντράκι – Νεοχώρι: Εντυπωσιακή υποδοχή στον Δημήτρη Θωμά
 
Εντυπωσιακή υποδοχή επιφύλαξαν στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά οι πολίτες στην Αχλαδερή, στο Μαντράκι και στο Νεοχώρι κατά την διάρκεια των προεκλογικών συγκεντρώσεων που έγιναν την Τετάρτη 23/04.
Μιλώντας στους κατοίκους, ο Δήμαρχος έκανε.....
αναφορά στην κατάσταση που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, στην μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων κατά 80% (ΣΑΤΑ) και στην σκληρή προσπάθεια που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή προκειμένου να κρατήσει τον Δήμο όρθιο.

«Με σκληρή δουλειά και αγώνα καταφέραμε ώστε όλος ο Δήμος να λειτουργήσει σαν μια ενότητα. Φροντίσαμε να μην αυξήσουμε τα Δημοτικά τέλη στις δύσκολες εποχές που διανύουμε αλλά να εισπράξουμε τα τέλη που όφειλαν μεγάλες επιχειρήσεις του Αλιβερίου και δεν τα εισέπρατταν στο βαθμό που έπρεπε, άγνωστο για ποιο λόγο, οι προηγούμενες διοικήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Θωμάς.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στα έργα που εκτελέστηκαν στην κάθε περιοχή αλλά και σε εκείνα που προγραμματίζονται να εκτελεστούν την επόμενη πενταετία.
Αναφορικά με την αντιπολίτευση, ο Δημήτρης Θωμάς ξεκαθάρισε ότι ήταν απούσα όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ο σημερινός της επικεφαλής Θανάσης Μπουραντάς, παρά το γεγονός ότι ήταν επί σειρά ετών Νομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης, έλαμψε όλα αυτά τα χρόνια δια της απουσίας του από την περιοχή.
 
 «Ο κος Μπουραντάς ήταν απών. Τον καλέσαμε εκατοντάδες φορές και δεν ήρθε ούτε σε μια εκδήλωση, ούτε σε μια κινητοποίηση. Ούτε να καταθέσει ένα στεφάνι σε μια εθνική επέτειο! Πού ήταν όταν κάηκε η περιοχή, το καλοκαίρι του 2012; Ούτε εκπρόσωπο δεν έστειλε. Πού ήταν όταν αγωνιζόμασταν να κρατήσουμε τα Νοσοκομεία
και τις Δημόσιες Υπηρεσίες στην περιοχή μας; Απουσίαζε! Που ήταν για να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συνέχιση των έργων του φράγματος στα Μανίκια; Όσα δεν έκανε τόσα χρόνια ως Νομάρχης και ως Αντιπεριφερειάρχης, μπορεί κανείς να πιστέψει ότι θα τα κάνει ως Δήμαρχος εάν εκλεγεί;» κατέληξε ο Δημήτρης Θωμάς.
Το κλείσιμο των ομιλιών του Δημάρχου έγινε με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού για την αντίστοιχη τοπική κοινότητα. Ο Δημήτρης Θωμάς στον διάλογο, που ακολούθησε αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους και απάντησε στα ερωτήματα τους.