Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ενημερωτικές διαλέξεις για υγιεινή διατροφή και παιδική παχυσαρκία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεχίζονται από την Αντιδημαρχία Υγείας -τόσο στη Χαλκίδα όσο και στις περιφερειακές δημοτικές και τοπικές κοινότητες, με στόχο του προγράμματος την κάλυψη όλης της επικράτειας του Δήμου Χαλκιδέων- οι επιστημονικές διαλέξεις για την υγιεινή διατροφή και την παιδική παχυσαρκία.
Η προσπάθεια για έναν υγιεινό τρόπο ζωής απευθύνεται σε όλα τα μέλη της οικογένειας, με ειδικότερη αναφορά στα παιδιά χωρίς όμως αυτά να νιώθουν «στοχευμένα»… Με το φορτωμένο πρόγραμμα της οικογένειας η
σωστή διατροφή (όπως και η άσκηση) έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το πρόβλημα είναι καταγεγραμμένο. Και η Αντιδημαρχία Υγείας υλοποιεί αυτήν την ενημερωτική εκστρατεία, προσβλέποντας .....

στην πρόσληψη γνώσεων και την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών σε ότι αφορά στις διατροφικές συνήθειες, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας και κυρίως του παιδικού και νεανικού πληθυσμού.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες διαλέξεις από ειδικούς κλινικούς διαιτολόγους - διατροφολόγους στη Νέα Λάμψακο, το Καλοχώρι / Παντείχι, τα Λουκίσια, τη Δροσιά και την Αγία Ελεούσα.
Οι επόμενες διαλέξεις (με ελεύθερη είσοδο) έχουν προγραμματιστεί για
-  Δευτέρα 31 Μαρτίου, στο Βαθύ Αυλίδας, στις 7 το βράδυ στο χώρο του ΚΑΠΗ,
- τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στη Νέα Αρτάκη, στις 7 το βράδυ στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος (στο πρώην Δημαρχείο) και
- το Σάββατο 26 Απριλίου, στη Χαλκίδα, στις 7 το βράδυ στην αίθουσα Παπαδημητρίου.
Ο Αντιδήμαρχος Υγείας (και γιατρός) Γιώργος Βοσκός ενημερώνει ότι «οι διαλέξεις για την υγιεινή διατροφή και το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας θα συνεχιστούν και τον Μάιο. Το ακριβές πρόγραμμά τους θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών».