Σάββατο 26 Απριλίου 2014

«Φρούριο» η Αθήνα εν όψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος

«Φρούριο» η Αθήνα εν όψει του τελικού Κυπέλλου ΕλλάδοςΔρακόντεια τα μέτρα ασφάλειας


  Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας εν όψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού απόψε (ώρα 20:00).
Το ΟΑΚΑ είναι ήδη σιδηρόφρακτο, ενώ 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή, με τρεις ζώνες ελέγχου στο γήπεδο και περιπολίες σε όλη την Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύονται ώς τις 20:00 οι συγκεντρώσεις στο....
κέντρο της πόλης. Η απαγόρευση συγκεντρώσεων, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής αφορά στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: 

Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως.

Για την αποφυγή επεισοδίων, οι οργανωμένοι φίλαθλοι και των δύο ομάδων θα οδηγούνται στο στάδιο συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Η προσέγγιση των μεμονωμένων οπαδών στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη να γίνει από την ανατολική είσοδο (ΟΑΣΑ), από την είσοδο της οδού Αγησιλάου (ΙΑΣΩ) και από την πεζογέφυρα της οδού Σπύρου Λούη.

Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16:00 και η είσοδος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που θα καταλάβουν τις θύρες 11 (τμήμα Β´), 13, 15, 17, 19, 21 (κάτω διάζωμα) και 12, 14, 16, 20, 22 (άνω διάζωμα) θα γίνεται από την είσοδο Π-12. 

Οι φίλαθλοι πρέπει να φέρουν μαζί τους το εισιτήριο αλλά και την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσουν σταδιακά από το ΟΑΚΑ, έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ανακοίνωση με οδηγίες από την ΕΠΟ

Χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό Κυπέλλου έδωσε η ΕΠΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε την παραμονή του αγώνα.

«Ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2014 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ο οποίος θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 με ώρα έναρξης 20:00, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής:

1. Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό στις 16:00.

2. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριό τους. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο, δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό του.

3. Κατά την προσέλευση των θεατών στο γήπεδο και την είσοδό τους σε αυτό, θα διενεργηθούν έλεγχοι από την Αστυνομία. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Επίσης, δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

4. Για τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Δικαίωμα εισόδου στο ΟΑΚΑ έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΠΟ.

5. Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ΟΑΚΑ».