Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εθνική Νέων

 Πρεμιέρα με Πορτογαλία

Τους οικοδεσπότες του 7ου ομίλου της elite round, Πορτογάλους, αντιμετωπίζει η Εθνική Νέων την Τετάρτη 28 Μαΐου και ώρα 20:00 (Ελλάδας) στην πόλη Μπαρσέλος. Τον αγώνα, με τον οποίο κάνει πρεμιέρα η ελληνική ομάδα στον όμιλό της, θα διευθύνει ο Αλέν Μπιερί από την Ελβετία.
Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, για να διατηρήσει στο ακέραιο τις ....
πιθανότητες πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 19. Στον άλλο αγώνα αναμετρώνται Βέλγιο και Ουαλία στις 18:00 ώρα Ελλάδας στην πόλη Ποβόα ντο Βαρζίμ.
Με την ευκαιρία της έναρξης των αγώνων του 7ου ομίλου, η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA παρουσιάζει ένα σύντομο αφιέρωμα στις τέσσερις ομάδες:

Πορτογαλία
Στην προηγούμενη διοργάνωση οι Πορτογάλοι αποκλείστηκαν στα πέναλτι από τη Σερβία, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο, στα ημιτελικά. Διαθέτουν μια πολύ δυνατή ομάδα, με παίκτες που αγωνίζονται στις καλύτερες ομάδες της 1ης Κατηγορίας της χώρας, όπως οι αμυντικοί Ζοάο Νούνιες, Πέδρο Ρεμπότσο, ο μέσος Ραφαέλ Γκούτσο και ο επιθετικός Νούνο Σάντος και προσδοκούν να προκριθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην τελική φάση. Οι δευτεραθλητές του 2003 προετοιμάστηκαν με ένα εντός έδρας φιλικό τουρνουά στα μέσα Απριλίου, στο οποίο νίκησαν τη Γεωργία 4-1, την Τσεχία 3-0 και τη Ρωσία 4-0. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα. Έχουμε πολύ γερές βάσεις, τις οποίες θέλουμε διαρκώς να εξελίσσουμε. Στόχος μας είναι η παρουσία μας στα τελικά και θέλουμε να παίξουμε ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Θα αντιμετωπίσουμε σκληρούς αντιπάλους και γι΄ αυτό οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», δήλωσε ο προπονητής Χέλιο Σόουζα.

Προκριματική φάση: Πορτογαλία-Λουξεμβούργο 3-0, Πορτογαλία-Σαν Μαρίνο 6-0, Πορτογαλία-Νορβηγία 3-2, νικήτρια 8ου ομίλου.

Βέλγιο
Τελευταία του συμμετοχή στα τελικά ήταν το 2011. Έδωσε φιλικά με Ιταλία (2-2), Αυστρία (1-3) και Γερμανία (2-5). «Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε. Η Πορτογαλία είναι το φαβορί, διότι παίζουν εντός έδρας και διαθέτουν το καλύτερο ρόστερ. Χρειαζόμαστε καλά αποτελέσματα με την Ουαλία και την Ελλάδα, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο, πριν από τον τελευταίο μας αγώνα με την Πορτογαλία», δήλωσε ο προπονητής Γκερτ Βερχέγεν.

Προκριματική φάση: Βέλγιο-Β. Ιρλανδία 2-0, Βέλγιο-Ισλανδία 2-0, Βέλγιο-Γαλλία 2-2, νικήτρια 4ου ομίλου.

Ελλάδα
Φιναλίστ το 2007 και το 2012. Ο προπονητής Θοδωρής Παχατουρίδης πιστεύει ότι φέτος η ομάδα θα έχει ένα δύσκολο έργο. «Τόσο η Πορτογαλία όσο και το Βέλγιο διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες, ενώ η Ουαλία είναι μια κλασική βρετανική ομάδα που τα δίνει όλα έως το τελευταίο λεπτό. Το έργο μας θα είναι δύσκολο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να βγάλουμε στο γήπεδο όλο το ταλέντο και την αξία μας. Δυνατό μας σημείο είναι η επίθεση και ελπίζω ότι σκοράροντας πολλές φορές θα βρεθούμε στην κορυφή». Έδωσε φιλικά προετοιμασίας με τη Νορβηγία (2-2) και την Κύπρο (1-0).

Προκριματική φάση: Ελλάδα-Αλβανία 1-0, Ελλάδα-Βουλγαρία 1-1, Ελλάδα-Σλοβακία 3-3, νικήτρια 6ου ομίλου.

Ουαλία
Η εικόνα της ομάδας ήταν καλύτερη και πιο σταθερή στα φιλικά προετοιμασίας (με Μαυροβούνιο 2-0, 0-0) απ΄ ότι στην προκριματική φάση. Στα δύο πρώτα ματς της προκριματικής φάσης δεν είχε καλή παρουσία, όμως η ευρεία νίκη επί της Μολδαβίας στον τρίτο αγώνα τής χάρισε την πρόκριση. Ο προπονητής Τζέραντ Γουΐλιαμς παραμένει αισιόδοξος: «Οι παίκτες πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Προκριματική φάση: Ουαλία-Γεωργία 1-5, Ουαλία-Ολλανδία 0-0, Ουαλία-Μολδαβία 6-0, δεύτερη 11ου ομίλου.