Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στόχος ο... ουρανός και η ελληνική συγκίνηση στη Λισαβόνα του «Euro2004»

Στόχος ο... ουρανός και η ελληνική συγκίνηση στη Λισαβόνα του «Euro2004»Για το φιλικό με Πορτογαλία

Για τον στόχο στον όμιλο: «Ξέρουμε πως είμαστε σε ένα ισορροπημένο όμιλο. Θέλουμε να προκριθούμε και πιστεύουμε σε αυτό το όνειρο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ηγηθούμε αν και η Κολομβία είναι το μεγάλο όνομα. Μάλιστα, θα προτιμούσα να παίξει ο Φαλκάο. Μερικές φορές τέτοιες καταστάσεις αποσυγκεντρώνουν, αλλά η Κολομβία έχει τέτοια επιθετική ποιότητα και πολλές επιλογές. Ωστόσο, τα δικά μας όνειρά δεν έχουν όρια».
Για την παρουσία των Κάτσουράνη και Καραγκούνη, που είναι οι μοναδικοί παίκτες....
από την ομάδα του 2004: «Οι Κώστας Κατσουράνης και Γιώργος Καραγκούνης, συνεχίζουν να είναι πολύ σημαντικοί στην ομάδα. Είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή του 2004. Το στυλ της ομάδας είναι διαφορετικό, ωστόσο υπάρχουν και κοινά στοιχεία. Η ομάδα είναι όπως οι Έλληνες. Απαιτεί το σεβασμό όλων».

Για τα στοιχεία που άλλαξε στο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι της «γαλανόλευκης»:
«Όταν συμφώνησα να γίνω προπονητής της Ελλάδας, ήθελα να συνεχίσω αυτό που έκανε στο παρελθόν. Να βρεθεί στις μεγάλες διοργανώσεις δηλαδή. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου στην ομάδα. Πλέον, το ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο, είναι αρκετά διαφορετικό. Υπάρχουν εθνικές ομάδες ηλικιών κάτω των 16 ετών και κάτω των 14. Αυτό πάντα βοηθάει την ομάδα».


Κατσουράνης: «Δυστυχώς αποχωρεί ο Σάντος»

Ο Κώστας Κατσουράνης μιλώντας εν όψει της φιλικής αναμέτρησης με την Πορτογαλία, στάθηκε στην αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος. Το ενδιαφέρον των Πορτογάλων, όπως ήταν φυσικό εστιάστηκε και στον άσο του ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε καριέρα στο ποδόσφαιρο της χώρας με τη φανέλα της Μπενφίκα.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Πορτογαλία. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς με θετικό αποτέλεσμα και κέρδος».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τον Φερνάντο Σάντος, αναφέροντας: «Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που δουλεύει με σωστό τρόπο. Μας έστειλε στο Euro και τώρα στο Μουντιάλ. Δυστυχώς όμως, μετά από αυτό θα αποχωρήσει», είπε ο Έλληνας διεθνής.

Τέλος, αναφορικά με τη μάχη του ομίλου, εχρισε φαβορί την Κολομβία: «Η Κολομβία είναι το φαβορί του ομίλου, αλλά οι άλλες τρεις έχουν ίδιες πιθανότητες και θα δώσουν την μάχη για την πρόκριση είτε ως πρώτες, είτε ως δεύτερες»

Συγκίνηση για τους.... Πρωταθλητές Ευρώπης

Στο μεταξύ, η άφιξη της Εθνικής στην Πορτογαλία έφερε... ανατριχιαστικές αναμνήσεις σε πολλούς από τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, ανάμεσα στους οποίους οι Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Λουκάς Βύντρα, Φάνης Γκέκας, αλλά και ο νυν τεχνικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σε έναν τόπο, στον οποίο ήμουν ευτυχισμένος. Η Πορτογαλία είναι πολύ δυνατή και θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για εμάς. Ελπίζω να ξαναδώ κάποιους παλιούς μου φίλους», δήλωσε ο «Κάρα».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, τόνισε: «Λατρεύω αυτή την χώρα, είναι μέσα στην καρδιά μου και μου αρέσει πολύ που είμαι εδώ. Ήμουν πολύ χαρούμενος στην Μπενφίκα και επιστρέφω σε ένα γήπεδο όπου σημείωσα ένα γκολ πολύ σημαντικό πριν από 10 χρόνια κόντρα στην Πόρτο».