Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Δήλωση Ζεμπίλη

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
για τα έργα αναδιαμόρφωσηςτων ανοιχτών δημόσιων χώρων στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας


Με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων για
- το έργο ενιαιοποίησης και κλιματικής αναβάθμισης του χώρου του πρώην παρκινγκ στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Καραμουρτζούνη καθώς των περιμετρικών οδών του και
- το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και φωτιστικής ανάδειξης του Δικαστικού Μεγάρου,ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Τα δύο αυτά έργα, τα οποία ξεκινούν στις προσεχές διάστημα, σε συνδυασμό....

με την πραγματοποιηθείσα πεζοδρόμηση της Αβάντων και το ήδη διαμορφωμένο εκτεταμένο ενιαίο δίκτυο πεζοδρόμων σε Ερμού, Κριεζώτου, Κάτω Πύλης, Καρύδα, Φίλωνος, Παπαδημητρίου, Χαλκιδικής και Σαλονικιού, αποτελούν βασικό μέρος του υλοποιούμενου σχεδίου ανασύνταξης του αστικού τοπίου.
 Μεταβάλλουν πλήρως την εικόνα στην «καρδιά» του εμπορικού κέντρου της πόλης.
 Διαμορφώνουν τον κεντρικότερο ενιαιοποιημένο υπαίθριο δημόσιο χώρο στην παλαιότερη και πλέον επιβαρυμένη πολεοδομικά περιοχή της πόλης και αποδίδουν κοινόχρηστο χώρο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.
 Αναβαθμίζουν κλιματικά τον γύρω πυκνοδομημένο ιστό, με μια παρέμβαση πρότυπο, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Χαλκίδα και την Εύβοια.
 Συμβάλλουν στην αισθητική ανάπλασή του εμπορικού κέντρου, το συνδέουν με το παραλιακό μέτωπο και αναζωογονούν την εμπορικότητά του.

 Εντάσσουν δε τη Χαλκίδα στον χάρτη των υπολοίπων μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας που ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ενός λειτουργικού «πράσινου» σχεδιασμού.»