Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Λυκούδης: Η σημερινή Βουλή προφανώς μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο

Επίθεση στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ

«Δεν θέλω να συμπράξω σε ένα ακόμα χτύπημα στο ηττημένο και πληγωμένο κόμμα μας, που χρειαζόταν αυτή την ώρα κουράγιο και όχι γελοίες αναμετρήσεις ομάδων. Δεν θα μετάσχω σε Συνέδριο αντιπαράθεσης ηττημένων μηχανισμών» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο Σπύρος Λυκούδης.
Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κατηγορεί την ηγεσία του κόμματος για μικρονοϊκή .....
αναζήτηση «εσωτερικού εχθρού» μετά την εκλογική συντριβή και επιμένει ότι διαφωνεί με την απόφαση Κουβέλη να υποβάλει παραίτηση.
Τονίζει ότι η ΔΗΜΑΡ «πρέπει να λειτουργήσει με το όπλο της πολιτικής της ηθικής ως καταλύτης για τη συγκρότηση της μεγάλης Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Παράταξης».
Ο κ. Λυκούδης απορρίπτει τη σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Η ΔΗΜΑΡ ως συμπληρωματικός εταίρος στον ΣΥΡΙΖΑ απωθεί τον δικό μας κόσμο. Όχι γιατί η πολιτική μας σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά μιαρή...».
Θεωρεί, πάντως, ότι η Βουλή προφανώς μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξηγώντας ότι «η εκλογή του κορυφαίου θεσμικού παράγοντα της χώρας πρέπει να προκύπτει μέσα από ευρείες συναινέσεις και να μην εμπλέκεται σε τρέχουσες πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».