Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφο Γεωργία Στεφανάκου και καταγγέλλουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου της ΑΥΡΑ που μεθοδεύει τη διαγραφή της από το επιχειρησιακό σωματείο. Η συνάδελφος Στεφανάκου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών και του κλαδικού συνδικάτου της περιοχής Αχαΐας. Οι συμβιβασμένοι στη Διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου ΑΥΡΑ θέλουν να τη διαγράψουν με πρόσχημα τροποποίηση που ....

έκαναν στο καταστατικό και η οποία απαγορεύει να είναι κάποιος εργαζόμενος μέλος σε ένα επιχειρησιακό και ένα κλαδικό του ίδιου κλάδου!!! Η τροποποίηση δηλαδή αναιρεί τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται η εργατική τάξη και είναι κατοχυρωμένος με αγώνες.
Ως εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά τη συμβολή ενός κλαδικού σωματείου είτε υπάρχει επιχειρησιακό είτε όχι. Στη δικιά μας περίπτωση το κλαδικό συνδικάτο της περιοχής μας και η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, είχαν καθοριστική συμβολή στο να οργανωθούμε και στην επιχείρηση και να φτιάξουμε επιχειρησιακό σωματείο.
Αυτήν την εμπειρία δεν την ξεχνάμε. Αντίθετα είμαστε σε συνεχή συντονισμό με τον κλάδο και όχι μόνο, προκειμένου να συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας στην οργάνωση της εργατικής τάξης.
Καλούμε τους συναδέλφους στην ΑΥΡΑ να ορθώσουν ανθρώπινο – εργατικό τείχος αλληλεγγύης και να υπερασπιστούν την συνάδελφο Στεφανάκου. Να ενισχύσουν τις γραμμές της κλαδικής οργάνωσης της περιοχής, να γυρίσουν την πλάτη στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους
αναδεικνύοντας πρωτοπόρους εργάτες στη Διοίκηση του επιχειρησιακού τους σωματείου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  

Μαρίνος Κρατημένος
Η γεν. Γραμματέας
Ντούλτσα Πελαγία