Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ¨ Τ΄ ΑΛΩΝΑΚΙ ¨

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «τ΄Αλωνάκι», εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας για μια ακόμη φορά στο εξωτερικό. Συμμετείχε στο 59ο FESTIVAL FOLKLORIQUE INTERNATIONAL DU ROUERGUE στη νότια Γαλλία, από τις 4 έως τις 11 Αυγούστου 2014, μαζί με άλλες 11 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.
Οι ομάδες του Συλλόγου μας, παρουσίασαν φορεσιές, χορούς, μουσικές και τραγούδια από διάφορες περιοχές του ελληνισμού, όπως τη Θράκη, τον Πόντο, την Κύθνο, τα Δωδεκάνησα, ............

τη Μ. Ασία, την Πελοπόννησο, την Εύβοια κ.α.
Συμμετείχαν οι μουσικοί: Αγιουτάντης Παντελής στο βιολί, Μαρμαρινός Χρήστος-κλαρίνο, Σακαρίδης Νίκος-κεμεντζέ, Χαλίλη Αποστολίνα-τραγούδι, Κιούσης Προκόπης-λαούτο, Μπιτάκος Παναγιώτης-κρουστά.
Εκτός των προγραμματισμένων παραστάσεων, οι οποίες ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους και κατέδειξαν τον πλούτο του ελληνικού λαϊκού μας πολιτισμού, τα μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν τη Γένοβα της Ιταλίας, τις Αlbi, Toulouse, Cannes, και Μonaco, πόλεις της Γαλλίας με ιστορία, καταπληκτικά μνημεία και
αξιοθέατα.
Για άλλη μια φορά, «τ’ αλωνάκι» υπήρξε άξιος πρεσβευτής του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού στο εξωτερικό, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από τους συμμετέχοντες και από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.
 
Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος             Η γραμματέας
Δ. Λιανοστάθης            Φ. Σκολίδη