Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκες για Απόλλωνα, Αϊντχόφεν, Φιορεντίνα, «χρυσό» γκολ από Αβράαμ

Νίκες για Απόλλωνα, Αϊντχόφεν, Φιορεντίνα, «χρυσό» γκολ από ΑβράαμΣτα άλλα ματς του Europa




«Εφτάψυχος» αποδείχθηκε ο Απόλλων Λεμεσού, που νίκησε 3-2 τη Ζυρίχη στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και πραγματοποίησε ιδανική εκκίνηση στον 1ο όμιλο του Europa League. Ο Φώτης Παπουλής στο 9΄ πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα, αλλά και της φάσης των ομίλων, ενώ στο 40' ο Γκουγιόν με εκπληκτικό σουτ από 30 μέτρα έγραψε το 2-0 για την ομάδα του Χριστάκη Χριστοοφόρου, που όμως έχασε το προβάδισμά της μέσα σε ένα τρίλεπτο στο β' ημίχρονο.

Στο 50' ο Ρίκαν και στο 53΄ ο Γιάπι έφεραν το ματς στα ίσια για τους Ελβετούς, που βρέθηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα στο 80΄, λόγω αποβολής του Γκουγιόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κι εκεί που ο Απόλλων φαινόταν συμβιβασμένος με το βαθμό της ισοπαλίας, ο Κοχ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 87΄, χαρίζοντας ...
τη νίκη στην Κυπριακή ομάδα. Στο 90΄ αποβλήθηκε και ο Τσικαουϊ της Ζυρίχης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Χριστάκης Χριστοφόρου): Μπρούνο Βάλε, Μερκής, Ρομπέρ, Στυλιανού (90+1΄ Στυλιανού), Ζοοάο Πάουλο, Γκουγιόν, Μεριέμ, Χαμντανί (67΄ Τιράμ), Σανγκόι (78΄ Λόπες), Ρέζεκ

ΖΥΡΙΧΗ (Ουρς Μάιερ): Ντα Κόστα, Τζιμσίτι, Κοχ, Κεσόγιεβιτς, Κιουμέντο (90+1΄ Ροσίνι), Τσικαουί, Ρίκαν, Κουκέλι, Σενμπάσλερ (73΄ Μπιφ), Γιάπι, Σερμίτι (68΄ Ετουντί).

Παρτιζάν-Τότεναμ 0-0


Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στο Βελιγράδι μεταξύ της Παρτιζάν και της Τότεναμ στην πρεμιέρα των αγώνων του 3ου ομίλου για το Europa League, στον οποίο αγωνίζεται και ο Αστέρας Τρίπολης.

Παιχνίδι κέντρου από τις δύο ομάδες στη μεγαλύτερη διάρκειά του με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με αποτέλεσμα το τελικό 0-0 να κρίνεται δίκαιο. Για τη 2η αγωνιστική του ομίλου, η Παρτιζάν θα φιλοξενηθεί στην Τρίπολη από τον Αστέρα στις 2 Οκτωβρίου, ενώ η Τότεναμ θα αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόφ (54΄ Πέτροβιτς) , Βουλίτσεβιτς, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς (68` Μάρκοβιτς), Μπ. Ίλιτς, Γκρίμπιτς (85΄ Λούκα), Ντρίνκιτς, Σ. Ίλιτς, Πάντιτς, Λάζοβιτς

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Βερτόνγκεν, Νότον, Φάζιο, Ντέιβιτς, Λένον, Παουλίνιο (60΄ Σολδάδο), Τάουνσεντ (59΄ Λαμέλα), Σταμπουλί (72΄ Καπούε), Μπενταλέμπ, Κέιν.

Αϊντχόφεν-Εστορίλ 1-0


Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του ντε Γιονγκ στο 26' ήταν αρκετό για την Αϊντχόφεν, προκειμένου να κάμψει με 1-0 την αντίσταση της Εστορίλ στο «Φίλιπς Στάντιον» και να μπει με το δεξί στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Europa League, στον οποίο μετέχει και ο Παναθηναϊκός.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Φιλίπ Κοκού): Ζουτ, Μπρούμα, Ρεκίκ, Βίλεμς, Μπρένετ, Χέντριξ, Μάχερ (74΄ Ριτσμάιερ), Βινάλντουμ, ντε Γιόνγκ, Ναρσίνγκ, Λοκάντια (67΄ Τζόζεφζουν) .

ΕΣΤΟΡΙΛ (Ζοζέ Κουσέιρο): Κίεσεκ, Ταβάρες, Μιγκέλ, Ράφαελ, Μάνο, Γκονσάλβες, Αμάντο, Τοζέ (73΄ Μπαμπάνκο), Μπρούνο Λόπες (73΄ Αρτούρο), Σεμπά (88΄ Βαζ), Κούκα.

Φιορεντίνα - Γκινγκάμπ 3-0


Η Φιορεντίνα ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 11ο όμιλο, στον οποίο μετέχουν επίσης ΠΑΟΚ και Ντιναμό Μινσκ, καθώς επιβλήθηκε στο «Αρτέμιο Φράνκι» της γαλλικής Γκινγκάμπ με 3-0. Οι «βιόλα» άνοιξαν το σκορ με τον Βάργκας στο 34΄, ο Κουαδράδο διπλασίασε στο 67΄ και ο νεαρός Μπερναρντέσκι διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 88΄. Να σημειωθεί ότι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 38ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ντιαλό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντζο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Σάβιτς (57΄ Ρίτσαρντς), Μπασάντα, Πασκουάλ, Κούρτιτς, Πιζάρο, Μπόρχα Βαλέρο (46΄ Μπάντελι), Κουαδράδο (71΄ Μπερναρντέσκι), Γκόμεζ, Βάργκας.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ (Ζοσελίν Γκουρβενέκ): Σαμασά, Σανκό, Κερμπρά, Ανγκουά, Λεβέκ, Μποβέ, Ντιαλό, Ματίς, Πιέ (62΄ Ζιρές), Μαρβό (52΄ Γιαταμπαρέ), Μαντάν (70΄ Ντουνιάμα).

Γκολ «τρίποντο» στο 94' από τον Αβράαμ στο Χάρκοβο

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έδωσε στο 90'+4' τη νίκη με 2-1 στην Τραμπζονσπόρ μέσα στο Χάρκοβο απέναντι στη Μέταλιστ και «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του.
Ο διεθνής πρώην κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των Ουκρανών και (έπειτα από εκτέλεση φάουλ και αρχική κεφαλιά συμπαίκτη του) «κάρφωσε» με κοντινό σουτ τη Μεταλίστ, βάζοντας τους Τούρκους στην κορυφή του ομίλου.