Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΣΤΕΝΗΣ π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ

Με τα αισθήματα της κατ' άνθρωπον λύπης αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Ιερέως Γεωργίου Τσουνή, ετών 34, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Τριάδος Κάτω Στενής.
Ο αείμνηστος π. Γεώργιος, γόνος του χωρίου Αμφιθέα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, γεννήθηκε το 1980 από ευσεβείς γονείς, τον Δημήτριο και την Ελένη, πρώτος μεταξύ τριών τέκνων, και από μικρής ηλικίας ανδρώθηκε εκκλησιαστικά, πλησίον του αειμνήστου Εφημερίου της Ενορίας του π. Χαραλάμπους Μπασούκου, και είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.
Σπούδασε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, ενώ ενυμφεύθη το 2003 την ευσεβή νέα Μαρία Στυλιαρά, θυγατέρα του μακαριστού Ιερέως....
Χρήστου Στυλιαρά, από τον Μίστρο, με την οποία απέκτησαν μια καλή και ευλογημένη οικογένεια και δύο τέκνα, την Ιωάννα, 9 ετών και τον Δημήτριο, 7 ετών.
Στις 25 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποίησε τον ιερό πόθο, που είχε από την παιδική του ηλικία και συγκαταλέχθηκε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, χειροτονηθείς Διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της γενέτειράς του Αμφιθέας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.
Επί ένα έτος και πλέον διηκόνησε με πιστότητα και αφοσίωση τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος τον προήγαγε στην τάξη του Πρεσβυτέρου στις 16 Απριλίου 2005, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής, την Ενορία του οποίου και υπηρέτησε με συνέπεια και αίσθηση της ευθύνης του λειτουργήματός του.
Το καλοκαίρι του 2011 έλαβε από τον Σεβασμιώτατο το οφφίκιο του Σακελλαρίου, κατά τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, στον οποίον διακονούσε, αφού εργαζόταν με αγάπη, φόβο Θεού, υπακοή προς τον Επίσκοπό του, αίσθηση της Υψηλής του ευθύνης και λειτουργικό ήθος.
Παράλληλα, ο π. Γεώργιος είχε αναλάβει, κατόπιν διορισμού του από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ι. Μητροπόλεως, καθήκοντα Ηγουμενοσυμβουλίου της γυναικείας Ι. Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα, λόγω της μη υπάρξεως ικανού αριθμού μοναχών για την συγκρότηση κανονικού Ηγουμενοσυμβουλίου και σε άριστη συνεργασία με την Γερόντισσα Μαριάμ και την αδελφή Ευλαμπία, προχώρησε τα έργα ανοικοδόμησης της Ιεράς Μονής και ιδιαιτέρως του Καθολικού της Παναγίας.
Ακόμη είχε αναλάβει τοποτηρητής Εφημέριος και στην μικρή Ενορία των Καμπιών και, τελευταία και της Λάμαρης. Σε όλες αυτές τις Ενορίες, ακολουθούμενος πάντοτε από την καλή του πρεσβυτέρα Μαρία έκανε κατηχητικά, εσπερινά κηρύγματα, ενώ είχε αναλάβει και καθήκοντα Συντονιστού Νεανικού και Κατηχητικού έργου, για όλη την Αρχιερατική Περιφέρεια Διρφύων.
Πάντοτε πρόθυμος σε ό,τι η αγάπη του Επισκόπου του ανέθετε, φιλικός και οικείος προς όλους, δεν υστέρησε και σε κοινωνική προσφορά στην Ενορία του και ευρύτερα, για την οποία πολλούς επαίνους κατά καιρούς έλαβε.
Η πιστότητά του προς το καθήκον, φάνηκε έως τέλους της πρόσκαιρης επίγειας ζωής του αφού, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με πολύ κρύο και σφοδρή χιονόπτωση, έφυγε από την οικία του στο Μίστρο για να μείνει στην Κάτω Στενή, ώστε το πρωί να μπορέσει να λειτουργήσει στην Ενορία του και να μην εμποδισθεί από τις κακές καιρικές συνθήκες.
Πιστός στην αποστολή του ο π. Γεώργιος, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι δεν θα χτυπήσει η καμπάνα της Εκκλησίας και δεν θα λειτουργηθούν, έστω και οι λίγοι χριστιανοί, που θα ήθελαν μέσα στον χιονιά να νιώσουν την ζεστασιά της παρουσίας του Χριστού.
Περπάτησε μέσα στο χιόνι από το σπίτι της γιαγιάς του, όπου διανυκτέρευσε, μέχρι την Εκκλησία και εκεί, καθισμένο σε μία καρέκλα του Ιερού Βήματος, τον βρήκε ήσυχο και γαλήνιο να «κοιμάται», ο ιεροψάλτης, από το σπίτι του οποίου είχε περάσει πριν λίγα λεπτά, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «πηγαίνω εγώ στην Εκκλησία, ετοιμάσου κι’ έλα».
Η εξόδιος Ακολουθία του κοιμηθέντος στο καθήκον πιστού Ιερέως Γεωργίου Τσουνή, θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιερέως, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Ο ενταφιασμός του θα γίνει όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ι. Ναού, τον οποίον διηκόνησε.
Ο Θεός να του χαρίσει την Βασιλεία Του και την εξ’ Ύψους παρηγορία στους οικείους του.