Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

   
   
 Συνάντηση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της πατρίδος μας, πραγματοποίησε για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ι. Μητροπόλεως (κτίριο Οικογενείας Πνευματικού).
            Εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεξιώθηκε τούς φοιτητές, είχε την ευκαιρία να τούς συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να συζητήσει μαζί τους, να τους.... διανείμει ως ελάχιστη ευλογία, ένα βιβλίο της Καινής Διαθήκης, καθώς και το Ημερολόγιο 2015 της Ιεράς Μητροπόλεως και έτσι να αρχίσει μία νέα επικοινωνία του Επισκόπου μας με την Τοπική Εκκλησιαστική Κοινότητα, επίλεκτο τμήμα της οποίας είναι οι νέοι και νέες μας.
Ο τρόπος αυτός της επικοινωνίας του Μητροπολίτου μας με τούς νέους και τις νέες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας είναι ο πλέον κατάλληλος, αφού αποτελεί τον κατ' εξοχήν τρόπο επικοινωνίας της Εκκλησίας με τούς ανθρώπους, ο οποίος βασίζεται στην προσωπική συνάντηση και γνωριμία και αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας σχέσης.
Στις συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο Υπεύθυνος του Ιδιαιτέρου Γραφείου του π. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης και ο Διάκονός του π. Νεκτάριος Ευγενικός, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα, και εκείνοι, της γνωριμίας και του γόνιμου διαλόγου με τα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική μας Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται παντοιοτρόπως σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους. 
Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος έχει πραγματοποιήσει να μεταβεί στην Βόρεια Εύβοια, προκειμένου να συναντηθεί με τους φοιτητές και φοιτήτριες των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης, αντιστοίχως.