Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή από σήμερα τα ξημερώματα.
Και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας, προκειμένου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες των νομών να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.
Υπάρχει επάρκεια σε μηχανολογικό εξοπλισμό τόσο από την Περιφέρεια όσο και από μισθωμένα μηχανήματα καθώς επίσης και σε αλάτι σε όλες τις ....
Περιφερειακές Ενότητες, γεγονός που επιτρέπει στις υπηρεσίες να διατηρούν το οδικό δίκτυο το οποίο βρίσκεται υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανοιχτό και προσβάσιμο.
Σε άμεση συνεργασία με τους Δήμους και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται σε επιφυλακή, έτσι ώστε να συντονίζουν οι ίδιοι τις επιχειρήσεις αποχιονισμού και διάνοιξης των οδικών δικτύων, επιλύοντας άμεσα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν.
Δεδομένης της χαμηλής θερμοκρασίας και της προβλεπόμενης συνεχούς χιονόπτωσης, παρακαλούνται όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί να τηρούν τον ΚΟΚ, να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.