Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014, κατά την οποία η Εκκλησία μας συνέρχεται σε Ευχαριστία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία διεδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο μυστήριο της Θείας Οικονομίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε στην Ευχαριστιακή Σύναξη και κήρυξε τον θείο λόγο με ιδιαίτερα αναφορά στο θεομητορικό πρόσωπο, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γενέτειράς του, του Βασιλικού Χαλκίδος, Ενορία στην οποία μεγάλωσε και ανδρώθηκε εκκλησιαστικά.
            Αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί μετείχαν στη Θεία....

Λειτουργία και κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, ενώ  τους ύμνους της εορτής έψαλλαν οι Χοροί των Ψαλτών, με επικεφαλής τους δύο ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Αθανάσιο Τριανταφύλλου – Αντιδήμαρχο Ληλαντίων και κ. Αλέξανδρο Βουρή.
            Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδος, ενώπιον πληθούσης Εκκλησίας.
            Ο Ναός του Αγίου Στεφάνου αποτελεί Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες του οποίου συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο, ενώ είναι ένας από τους ιστορικούς Ναούς της Πόλεώς μας, στον οποίο συχνά πήγαινε και ο Άγιος Νεκτάριος, όταν υπηρετούσε ως Ιεροκήρυξ Ευβοίας (1891-1893).