Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.



Είναι σύνηθες κάθε που ζορίζουν τα πράγματα για την αστική τάξη, η κυβέρνησή της να απευθύνεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Σ' αυτόν απευθύνεται και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι βάζει χέρι στα διαθέσιμα μιας σειράς οργανισμών του Δημοσίου, από τους δήμους έως τα νοσοκομεία.
Ισχυρίζεται ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα - θεσμούς για το νέο μνημόνιο, με την αρπαγή των διαθέσιμων δίνεται «ένα επιπλέον όπλο στη δύσκολη διαπραγμάτευση, απέναντι στα προβλήματα ρευστότητας». Ομολογεί πως αυτό είναι «πράξη εσωτερικού δανεισμού», την οποία υπερασπίζει κάνοντας λόγο για πατριωτικό καθήκον.
Ζητά επί της ουσίας από το λαό να αναγνωρίσει ότι ...
επειδή, καταπώς λέει, «η διαπραγμάτευση γίνεται με διαφορετικό στιλ», να στηρίξει τη συγκυβέρνηση που κάνει τα πάντα προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός, για να αποφύγει η χώρα το «ατύχημα», την «πτώχευση», το «Grexit», να μην «πέσει στην παγίδα που της έχουν στήσει οι δανειστές», αναπαράγοντας έτσι τα γνωστά τρομοκρατικά διλήμματα που καλλιεργούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Όμως, ο εσωτερικός δανεισμός στον οποίο καταφεύγει η κυβέρνηση είναι από την αρχή μέχρι το τέλος ταξικός. Αποτελεί μια άλλη μορφή λιτότητας.
Αρπάζει από το λαό και όχι μόνο αφήνει στο απυρόβλητο το κεφάλαιο αλλά επιδιώκει να εξασφαλίσει χρήμα αρπαγμένο από το λαό για να έχει διαθέσιμα το κεφάλαιο.
Τα χρήματα που αρπάζει είναι αναγκαίοι και κρίσιμοι πόροι που τους έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του μέσω της φοροεπιδρομής και αντί να κατευθυνθούν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του, καταλήγουν στους δανειστές.
Στους δήμους, για παράδειγμα, είναι χρήματα που προορίζονται για τη θέρμανση και τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς, τις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές, τα έργα και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες.
Ας αφήσουν, λοιπόν, στην άκρη τα περί πατριωτισμού. Η αρπαγή των διαθέσιμων γίνεται στη βάση της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την πληρωμή του χρέους «στο διηνεκές, εγκαίρως και προς όλους». Γι' αυτό το χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός έφερε και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η Π.Ν.Π. βάζει πιο βαθιά «χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα των δημόσιων οργανισμών, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και άλλες λειτουργικές ανάγκες του κράτους, χωρίς να θίξει στο ελάχιστο τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για το λαό δίκαιο και πατριωτικό είναι να μη συναινέσει στη μεταφορά των διαθέσιμων στο παιχνίδι του εσωτερικού δανεισμού, στην κάλυψη των πιστωτών, να μη συμβιβαστεί, δηλαδή, στο να ξαναπληρώσει ο ίδιος για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Με αυτή την λογική εκφράζουμε την αντίθεση μας στην κυβερνητική πρακτική που είναι ιδιαίτερα προκλητική και απαράδεκτη.
Την αντίθεση μας θέλουμε να εκφράσουμε και στην απόφαση της πλειοψηφίας του Π.Σ.- μετά από πρόταση του κ. Μπακογιάννη και στήριξη από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ- να υλοποιήσει την Π.Ν.Π. στο όνομα της «εθνικής προσπάθειας» και με την πρόφαση ότι πρόκειται για έκτακτο, προσωρινό μέτρο. Να θυμίσουμε τα παρακρατηθέντα 10 δις από τους ΚΑΠ  που  όχι μόνο δεν αποδόθηκαν στους Δήμους αλλά, με την υπογραφή των δημάρχων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, παραγράφηκαν!!!! Άλλωστε η οδηγία της ΕΕ και ο προσανατολισμός των κυβερνήσεων είναι να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση προς την Τ.Δ. η οποία θα εξασφαλίζει πόρους από την πρόσθετη φορολογία και την ανταποδοτικότητα επιβαρύνοντας τα λαϊκά στρώματα ακόμα περισσότερο. Η «δέσμευση» του κ. Περιφερειάρχη για δικαστική προσφυγή σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα «συμφωνηθέντα»  με τον Πρωθυπουργό, σπέρνει αυταπάτες .
Καλούμε τον λαό να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα και χωρίς αναθέσεις και αυταπάτες να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα δικά του χέρια.
28/4/15
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ