Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πανευρωπαϊκή διάκριση για τον Δήμο Χαλκιδέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28 Απριλίου 2015 – Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

Ο Δήμος Χαλκιδέων βραβεύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EU-OSHA στο πλαίσιο της εκστρατείας  “12α Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλής Πρακτικής 2014-2015” στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας, καθώς διακρίθηκε ανάμεσα σε 200 περίπου αρχικούς συμμετέχοντες και 55 διακριθέντες (https://osha.europa.eu/el/competitions/good-practice-award_2014-2015/index_html) .
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/4/2015 σε ειδική εκδήλωση....
στη Ρίγα της Λετονίας, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και ο Τεχνικός Ασφαλείας του Δήμου Νίκος Μεταξάς .  
Τα Βραβεία Καλής Πρακτικής αποτελούν εκστρατεία για τους ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας και διοργανώνονται από τον EU-OSHA και το δίκτυο των εθνικών εστιακών πόλων του, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη και την εκάστοτε προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός των βραβείων είναι να αναδειχθούν τα παραδείγματα επιχειρήσεων ή οργανισμών που διαχειρίζονται με υποδειγματικό τρόπο το άγχος και τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στον χώρο εργασίας.
Οι κριτές αναζήτησαν τα καλύτερα παραδείγματα επιχειρήσεων και οργανισμών που με επιτυχία καταφέρνουν να εκτιμήσουν, να εξαλείψουν ή να μειώσουν τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους και το άγχος στην εργασία, επιδεικνύοντας ισχυρή δέσμευση και συμμετοχική προσέγγιση απέναντι στην αντιμετώπιση τους.
Τα βραβεία έδωσαν οι : Christa Sedlatschek, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία , ο Mr Jordi Curell Gotor, Διευθυντής για την απασχόληση και την κοινωνική νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Λετονίας Uldis Augulis .
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στους χώρους εργασίας, επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, μέσω ενός  πρότυπου συστήματος που θα διευκολύνει και θα ενισχύει την απόδοσή τους , με ορατά αποτελέσματα σε νευραλγικά τμήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως τα τμήματα τεχνικών έργων και καθαριότητας .
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την Πανευρωπαϊκή διάκριση του Δήμου Χαλκιδέων όσο και για το γεγονός ότι ο Δήμος μας θα αποτελέσει , σύμφωνα με σχετική πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας , πρότυπο εφαρμογής αυτού του προγράμματος για όλους τους Δήμους της χώρας .