Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ
Κύμη, 26 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαν να ήταν χτες …
Πέρασαν 42 χρόνια, όταν το Μάιο του 1973,  ο συντοπίτης μας, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, Ναύαρχος και Κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος»,  Νίκος Παππάς βάζοντας πάνω από όλα την πατρίδα και τους αγώνες για ιδεώδη, για την δημοκρατία και την ελευθερία, ως....

πρωτεργάτης του κινήματος του Ναυτικού αγωνίστηκε για την ανατροπή της Χούντας.
Στις 25 Μαΐου του 1973 με την απόφασή του να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ, κατάφερε μεγάλο πλήγμα στη χούντα και έκανε πρώτο θέμα διεθνώς την ελληνική αντίσταση εναντίον της δικτατορίας. Γράφοντας έτσι μία νέα σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Παππά, τον Απρίλιο του 2013. Από τότε που αναπαύεται στην αγκαλιά της πάτριας γης που τον αγκαλιάζει. Πέντε μέτρα από την αγαπημένη του θάλασσα  στην Κύμη. Αφήνοντας πίσω του τα απόνερα (ίχνη που αφήνει πίσω του το πλοίο κατά τον πλου) για να ακολουθούμε εμείς και κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης και όποιος ευελπιστεί να κάνει τον ηγέτη.
Ο Νίκος Παππάς ήταν και θα είναι το υπόδειγμα της ηγετικής φυσιογνωμίας που μπορεί να εμπνεύσει το σεβασμό, την εκτίμηση, την αγάπη, την πίστη των ανθρώπων που είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν, να τον εμπιστεύονται και να συνεργάζονται στο πλευρό του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…
Θα τον θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ…

Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου
Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου