Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Απεργιακές κινητοποιήσεις στη «Ζούρας»
Με απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», στις μονάδες της Εύβοιας και της Βοιωτίας.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται και πλέον έχουν ξεπεράσει τους τέσσερις μισθούς, την ανάκληση των απολύσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία, τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και την .....

επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων που έχουν περικοπεί.
Όπως καταγγέλλουν, παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία είχε δεσμευτεί να καταβάλει τη μισθοδοσία έως 31/10, γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει και ότι δεν συζητάει τα υπόλοιπα αιτήματά τους. Την ίδια στιγμή, το προσωπικό, ειδικά στο τμήμα του σφαγείου, έχει μειωθεί κατά 15 περίπου άτομα και η δουλειά εντατικοποιείται στο έπακρο.
Το θέμα τίθεται στο περιφερειακό Συμβούλιο για να καταδειχτεί η ασυδοσία των εργοδοτών και να υπογραμμισθούν οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, που επικρατούν στα πλαίσια των νόμων που μέχρι σήμερα ψηφίζουν όσοι ακούνε τις υποδείξεις της Ε.Ε… Όσοι υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
Από εσάς, χωρίς να έχουμε, αυταπάτες ζητάμε να βγάλετε πολιτικά συμπεράσματα.
16/12/15
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ