Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάντηση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ, τους προερχομένους και από την Βόρειο Εύβοια πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα, στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Χορωδία Γυναικών της περιοχής τραγούδησε Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου, από όλη την Ελλάδα και ο χορός ιεροψαλτών του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως « Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης» στην Ιστιαία, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου, απέδωσε επίκαιρους Ύμνους των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, τους.... οποίους σχολίασαν η δασκάλα κ. Ιωάννα Αθανασίου και η καθηγήτρια Γαρυφαλλιά Παπασταμούλου-Μισιρλή. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος δεξιώθηκε τούς φοιτητές, είχε την ευκαιρία να τούς συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να τους διανείμει ως ευλογία, ένα βιβλίο με τον βίο της Πολιούχου της Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, το οποίο εξεδόθη από κοινού με την γειτονική Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, καθώς και το Ημερολόγιο τσέπης του 2016 της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στις συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιστιαίας π. Ιγνάτιος Καπνίσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδηψίων π. Ηλίας Ευθυμιόπουλος, ο Εφημέριος του Ενοριακού Ναού π. Ιωάννης Θάνος πλήθος Κληρικών της περιοχής και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός, η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ελένη Ευσταθίου και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγγελική Κούκουζα-Δελχά.
Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π. Νικόδημο Ευσταθίου και το Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ν. Αγ. Ιω. Θεολόγου Μαντουδίου, όπου κι εκει συναντήθηκε με νεοεισαχθέντες φοιτητές του Δήμου Λίμνης-Μανουδίου-Αγίας Άννας.
Το Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Προϊστάμενος του Ενοριακού
Ι. Ναού π. Ιωάννης Μάρκου και ο συνεφημέριος και κατά σάρκα υιός του π. Νικόλαος Μάρκου και πολλοί Ιερείς εκ της περιοχής.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος είχε εποικοδομητικό και ζωηρό διάλογο με τους φοιτητές και μετά ευλόγησε την Αγιοβασλόπιτα που η φιλόξενη ευγένεια των Ιερών του Ι. Ναού και των συνεργατών τους είχαν ετοιμάσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική μας Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται παντοιοτρόπως σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους.