Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

      Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχου Ευβοίας κ. Φάνη Σπανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συμμετείχε σε Σύσκεψη στο κτίριο της Π. Ε. Εύβοιας, στην οποία προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Μαρτίου 2016, με θέμα την διαχείριση του ζητήματος των προσφύγων στην περιοχή μας, ιδίως μετά την δημιουργία του Κέντρου Υποδοχής των Προσφύγων στην περιοχή της Ριτσώνας, στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων.
            Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης – Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου (αφού η.... περιοχή που βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Ριτσώνα, ανήκει στα όρια της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας), ο Σμήναρχος και Διοικητής της 114 Π/Μ κ. Αθανάσιος Γκανάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μίνα Παπαναστασίου, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και μέλη Φορέων (ιατρικού, οδοντιατρικού και φαρμακευτικού συλλόγου, Ερυθρού Σταυρού κ.λπ), του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, Ομάδων και Δικτύων Αλληλεγγύης κ.α., οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος στην σύντομη τοποθέτησή του τόνισε ότι, αν και το Κέντρο βρίσκεται στα όρια της γειτονικής Ι. Μητροπόλεως, επειδή η αγάπη δεν γνωρίζει σύνορα, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, ήδη ευρίσκεται πλησίον του συντονιστικού οργάνου και συμμετέχει, κατά το μέτρο του δυνατού, στην βοήθεια των κατατρεγμένων προσφύγων.