Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού

Με πρωτοβουλίες της Δημάρχου, κα. Λίνας Ευσταθίου, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες, διεκδικεί με αξιώσεις χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς πόρους.
Σε συνεργασία με δεκάδες φορείς ανά την Ευρώπη, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού συμμετέχει σε προτάσεις έργων με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Προσφάτως ο Δήμος, συμμετείχε, στην υποβολή των εξής έργων, ως μοναδικός φορέας από την Ελλάδα, σε συνεργασία με δήμους, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ...
λοιπούς οργανισμούς:
- Οι νέοι στον αγώνα για μία Ευρώπη της συνοχής και της ανοχής, με τη χρήση των κοινωνικών εργαλείων καινοτομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια”.
- Ενεργός Ευρωπαϊκή Μνήμη - Η φωνή του παρελθόντος, για τα δικτατορικά καθεστώτα στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες-Ενεργός Ευρωπαϊκή Μνήμη», με φορείς από την Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Εσθονία και Πορτογαλία.
-Η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους Πολέμους της Γιουγκοσλαβίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρώπη για τους Πολίτες-Ενεργός Ευρωπαϊκή Μνήμη”, σε συνεργασία με φορείς από την Βουλγαρία και Ρουμανία.

Παράλληλα, επί του παρόντος, διαμορφώνονται και πρόκειται να υποβληθούν κατά τις προσεχείς εβδομάδες, με τη συμμετοχή στα εταιρικά σχήματα του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, οι εξής προτάσεις έργων:
-Εκπαιδευτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στις Περιφέρειες της Ευρώπης, στο πλαίσιο του προγράμματος Adrion, σε συνεργασία με φορείς από την Σλοβενία, Ιταλία και Κροατία.
-Ανοιχτή συμμετοχή-ανταλλαγή καλών πρακτικών και δικτύωση, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA 2, σε συνεργασία με φορείς από τη Γαλλία, Λετονία, Ρουμανία, Ιταλία και Πολωνία.
-Δίκτυο για την καταπολέμηση  της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία, μέσω του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+sport”.