Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ – ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗΣ

        Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, όπου στην θέση «Άνυδρος», πλησίον του Ι. Μετοχίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ετελέσθη Αγιασμός  για τα εγκαίνια του νέου ελαιώνος της Ιεράς Μονής.
Παρά τον δυνατό βοριά και το κρύο, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί, μεταξύ των οποίων και πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλκιδέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη, τους Αντιδημάρχους κ. Γεώργιο Μπουραντά και κ. Αθανάσιο Τριανταφύλλου, την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ κ. Λίλιαν Ζλακώνη και τον Αντιπρόεδρος  του ΔΟΠΠΑΧ κ. Σωτήριο Ανυφαντή, τους οποίους ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος για την προσφορά και την βοήθειά τους.
Παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, ...Υποστράτηγος κ. Αλέξιος Οικονόμου, τον οποίον συνεχάρη για τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος, καθώς και ο Υποδιοικητής αυτής. 
Ιδιαίτερη αναφορά έκαμε, κατά τα εγκαίνια, ο Σεβασμιώτατος στον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Χριστοφόρο Παπαθανασίου, για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά και για το ανύστακτο ενδιαφέρον του για την Ιερά Μονή, στην οποία εγκαταβιώνει.
Μετά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος φύτευσε συμβολικά στον ελαιώνα την πρώτη ελιά από τις πολλές, που με μεγάλη προθυμία προσέφεραν οι κάτοικοι των Χωριών της περιοχής, αλλά και ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής από την Χαλκίδα και ευρύτερα, ως προσφορά στον Άγιο Γεώργιο, αλλά και για φιλανθρωπία, αφού από αυτές θα ενισχυθούν και άνθρωποι που έχουν ανάγκη.
Μετά τα Εγκαίνια του ελαιώνος, άπαντες μετέβησαν στην Ιερά Μονή, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στην πρώτη κατανυκτική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο κατάμεστο από πιστούς, μέχρι και τον προαύλιο χώρο του, Καθολικό του Αγίου Γεωργίου, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου π. Νικοδήμου Ευσταθίου, του π. Χριστοφόρου Παπαθανασίου, του Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού και συμπροσευχομένων και άλλων πατέρων εκ της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο Χορός Ψαλτών «Τα πρώτα μου μελωδήματα» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.
Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πρόοδο της Ιεράς Μονής, στην οποία πλέον εγκαταβιώνουν μόνιμα δύο πατέρες (o π. Χριστοφόρος και o μοναχός π. Λουκάς), μαζί με δύο δοκίμους, οι οποίοι πρόσφατα έγιναν δεκτοί από τον Ηγούμενο π. Χριστόδουλο και ευχήθηκε ο Θεός, διά των πρεσβειών του Αγίου Γεωργίου να ευλογεί και να αυξάνει την Αδελφότητα.