Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (Π.Ε.Π.Α.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ακόμη και οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τον καιρό, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην πραγματοποίηση του 24ου Γύρου Βόρειας Εύβοιας που διοργάνωσε η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.), το προηγούμενο Σαββατοκύρικο 21 & 22 Μαϊου, με την αμέριστη συμπαράσταση και την καταλυτική βοήθεια του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και των τοπικών συλλόγων καταστηματαρχών και ξενοδόχων της περιοχής.
Το ποδηλατικό διήμερο που ξεκίνησε το Σάββατο με την...

ποδηλατοβόλτα μαθητών των σχολείων της περιοχής λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, εξελίχθηκε σε πραγματικό αγώνα επιβίωσης το βράδυ της ίδιας μέρας όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα έφεραν ολόκληρους βράχους, πέτρες, χώματα και πλημμύρα κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα.
Όλοι οι τοπικοί φορείς με πρωτοπόρο το δήμο, την τροχαία και την πυροσβεστική σε συνεργασία με την αγωνόδικο και τη διοργάνωση έδωσαν το δικό τους αγώνα όλη τη νύχτα και την επόμενη ημέρα μέχρι την έναρξη του αγώνα αντοχής, προκειμένου να καθαριστεί η διαδρομή, τη στιγμή μάλιστα που σε πολλούς από αυτούς είχε πλημμυρίσει ακόμη και το ίδιο τους το σπίτι.
Για την καλύτερη δυνατή εξασφάλιση των αγωνιζομένων έκλεισε μάλιστα – για πρώτη φορά - όλο το βόρειο κομμάτι της διαδρομής στα βουνά και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ, είναι το ελάχιστο ίσως που μπορούμε να πούμε για τη συλλογική αυτή προσπάθεια όλων, που η ανταμοιβή τους ήταν οι εικόνες από το πολύχρωμο πελοτόν που κατέκλυσε την περιοχή, με τη συμμετοχή των αγωνιζομένων…..
Το διήμερο έκλεισε με ιδανικό - για την ποδηλασία καιρό - και τις απονομές επάθλων το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία της Αιδηψού. 


Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Α.
Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Καλαπόδης   Δημήτρης Λαζαρίδης