Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ ΣΕ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας επί τη Δεσποτική Εορτή της Μεσοπεντηκοστής και της επικείμενης μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.
ΤοΝ Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι Αρχιμ. Ιάκωβος Φραγκιαδάκης και Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης -Εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, οι Εφημέριοι του Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης - Προϊστάμενος και Διευθυντής του Γηροκομείου Χαλκίδος, Οικον. Ιωάννης ...Φαφούτης, Πρεσβ. Γεώργιος Καλαφάτης και ευσεβείς πιστοί που είχαν συναχθεί από νωρίς στον Ιερό Ναό.
Μάλιστα κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν το Ιερό Ένδυμα του Οσίου, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Επισκοπής και μετεφέρθη στον Ι. Ναό γι’ αυτό το λόγο.
Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο του Οσίου και απηύθυνε λόγο πνευματικού καταρτισμού αναφερόμενος στο βίο και στο παράδειγμα του Οσίου και ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς, που δίνουν το «παρόν» στις λατρευτικές αυτές ευκαιρίες που ο φίλεργος προϊστάμενος της Ενορίας και οι συνεργάτες του παρέχουν.
Όλη η Ιερά αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.