Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ ΣΤΙΣ 10πμ
ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΤΙΣ 10:30 πμ
       Συνάδελφοι,ισσες
       130 χρόνια μετά τιμάμε τους ήρωες της τάξης μας που έχυσαν το αίμα τους για τα ιδανικά τους. Τους εργάτες της Πρωτομαγιάς του Σικάγο το 1886,τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936,τους 200 εκτελεσμένους Κομμουνιστές πατριώτες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944 από τους ...

Γερμανούς Ναζιστές αλλά και όλους όσους έχουν δώσει τη ζωή τους στις κατακόμβες της εργοδοσίας για τα κέρδη των καπιταλιστών.
         Με αφορμή λοιπόν τα μυνήματα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ σας καλούμε στην προβολή της ταινίας με τίτλο «ΣΑΚΟ ΚΑΙ ΒΑΝΤΣΕΤΙ» στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου την Παρασκευή 6 Μαίου και ώρα 20:00μμ. Έχουμε χρέος να αντλούμε και να διδασκόμαστε από την ιστορική πείρα των αγώνων της τάξης μας.
        Δείξαμε με την πετυχημένη απεργία στις 4 Φλεβάρη ότι όταν είμαστε ενωμένοι μιά γροθιά, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να αναστείλουν τα σχέδια τους. Έτσι θα πρέπει να είναι και η δράση μας συλλογική. Πρέπει να τους απαντήσουμε ότι όταν θα φέρουν στη Βουλή τον νόμο λαιμητόμο θα μας έχουν απέναντι τους.
        Η ασφάλιση δεν μπορεί να είναι ατομική υπόθεση και η σύνταξη γήρατος προνοιακό επίδομα.Μας θέλουν να ζούμε με ψίχουλα, με ανεργία και δουλειά ώς τα βαθιά γεράματα.Αυτό είναι το πρόσταγμα του κεφαλαίου, αυτό υπηρετούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του καπιταλιστικού "μονόδρομου", της ΕΕ.
        Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για "τη δήθεν ανάκαμψη", για "τη ρύθμιση του χρέους" στοχεύουν να συγκαλύψουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και θα συνεχίζονται, αφού ότι χρήμα μαζεύουν πάει για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, όπως και μέχρι σήμερα. Άλλωστε παρόμοια μέτρα παίρνονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, όπως στη Γαλλία, που δεν έχει μνημόνια.
        Συνάδελφοι,ισσες
       τώρα και παρά τη δυσκολία που έχουν αυτές οι μέρες, πρέπει να δυναμώσει η συζήτηση στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές για να ανέβει ο βαθμός ετοιμότητας και οργάνωσης, η ένταση και η κλιμάκωση των αγώνων.Όλοι στον αγώνα, όλοι στη 48ωρη απεργία όταν φέρουν το νόμο λαιμητόμο προς ψήφιση στη Βουλή!
      Συνάδελφοι,-ισσες
        την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ απεργούμε και διαδηλώνουμε και από τα βάθη των αιώνων φωνάζουμε ξανά «ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ».
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 20:00μμ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΣΑΚΟ ΚΑΙ ΒΑΝΤΣΕΤΙ»
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ 135 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ