Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Το ΚΚΕ στην Χαλκίδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με ομιλητή τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας.
Για την προετοιμασία και επιτυχία της συγκέντρωσης οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα, πραγματοποίησαν ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, με περιοδείες και εξορμήσεις σε εργοστάσια, χώρους δουλειάς, λαϊκές γειτονιές και χώρους νεολαίας.
Ο Κώστας Μπασδέκης, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
 «Η κυβέρνηση με τους εταίρους της, αφού πρώτα μεθόδευσε την ψήφιση νέων...

αντιλαϊκών μέτρων που προστίθονται στα προηγούμενα, στοχεύοντας στην άμβλυνση των δίκαιων αντιδράσεων των λαϊκών στρωμάτων, τώρα πανηγυρίζει και με περισσό θράσσος μας προϊδεάζει ότι αντίστοιχοι ‘’επιτυχημένοι’’ χειρισμοί θα γίνουν και στα εργασιακά και στο νέο συνδικαλιστικό νόμο.
Και για να το καταλάβουμε αυτό καλύτερα, αφήνει να διαρρεύσει ότι πάει για κατάργηση ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, θυσία στο βωμό της ‘’δίκαιης ανάπτυξης’’. Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτό θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τώρα στην περιοχή μας εκτός από τους χιλιάδες ανέργους, τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ, της ΝΕΟΣΕΤ, της ΣΕΛΜΑΝ, του Ζούρα και δεκάδων άλλων χώρων δουλειάς που πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας, θα προστεθούν και χιλιάδες εργαζόμενοι μεν αλλά με σημαντικά μειωμένους μισθούς, με νέους εργάτες και εργάτριες που θα εναλλάσσουν τα δίμηνα, τα πεντάμηνα και τα οχτάμηνα στην καλύτερη περίπτωση, με παρατεταμένη ανεργία και ακόμα πιο παρατεταμένη φτώχεια.
Μιλάει η κυβέρνηση για ‘’δίκαιη ανάπτυξη’’ και εννοεί ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ η θέση εργασίας του εκμεταλλευόμενου εργάτη θα επιδοτείται και από πάνω με 500 χιλιάδες ευρώ, τόσα όσα δε θα μπορέσει να πάρει ο εργάτης ούτε με δύο ζωές δουλειάς.
Αυτό το πρόσημο έχει η ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ: συν για το κεφάλαιο και σταθερά μείον για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Μία είναι η απάντηση που τους πρέπει: Ο λαός που βιώνει την αντιλαϊκή πολιτική με τον χειρότερο τρόπο και βλέπει τη ζωή του να θυσιάζεται για τα κέρδη των μονοπωλίων, να πάρει την ίδια τη ζωή στα χέρια του, να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις. Είναι η ώρα να δοκιμάσει τη δύναμή του και να συνταιριάξει τα βήματά του ο εργάτης με το φτωχό αγρότη και τον κατεστραμμένο επαγγελματία και όλοι μαζί με τους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών να παλέψουν για μια άλλη ζωή, για τη ζωή που τους αξίζει.
Να συνταιριάξουν τα βήματά τους, τη δράση τους με τους κομμουνιστές, με το ΚΚΕ στην προοπτική που θέτει η πολιτική του πρόταση για μια άλλη κοινωνία, όπου ο εργαζόμενος λαός θα είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, έχοντας την εξουσία στα χέρια του. Σε αυτό το δρόμο βρίσκεται η μοναδική λύση που συμφέρει το λαό».