Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

EΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Δεν φτάνει που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί μισθούς και συντάξεις, έφτασε στο σημείο να καταργήσει  ακόμα το φιλοδώρημα του ΕΚΑΣ. Αυτό το φιλοδώρημα  που έπαιρναν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, με αποτέλεσμα, να το χάνουν όσοι το έπαιρναν και παράλληλα να χάνουν το δικαίωμα για το 10% συμμετοχή στα φάρμακα, που πάει πλέον στο 25%. Ενώ παίρνει λοιπόν  αυτά τα μέτρα την ίδια στιγμή, προχωρά στην υποβάθμιση της υγείας στα δημόσια νοσοκομεία.
Γινόμαστε  μάρτυρες αυτής της κατάστασης, γιατί...

στις δημόσιες δομές υγείας οι μονοί σταθεροί «πελάτες» είμαστε εμείς οι συνταξιούχοι και οι οικογένειες μας , οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι και οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Εμείς βιώνουμε τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς – νοσηλευτές, αναλώσιμα είδη, και άλλες παροχές υγείας  τόσο στο νοσοκομείο Χαλκίδας  όσο και στα Κέντρα υγείας του νομού. Είναι σταγόνα στον ωκεανό η προκήρυξη 5 θέσεων γιατρών στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. 
Δεν μπορούν να μας ρίχνουν άλλο στάχτη στα μάτια. Ξέρουμε τι θέλουν να πετύχουν.   Θέλουν να μας στρέψουν ενάντια στους ίδιους τους εργαζόμενους στην υγεία. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.
Διεκδικούμε
•    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού.
•    Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο νοσοκομείο
•    Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων , όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μην κλείσει καμία μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
•    Να σταματήσουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και τα αλλότρια καθήκοντα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 Π.Μ., ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Στηρίζουμε τον αγώνα όλων των εργαζομένων στην υγεία