Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΝΔ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου μας, τελειώναμε με τη φράση-υποψία: "...και η παράσταση συνεχίζεται", αναφερόμενοι στην, υποδυόμενη την κυβέρνηση, σύμπραξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Η προσπάθειά τους για αποπροσανατολισμό του λαού από τα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα οικονομίας, ανομίας και άλλα, συνεχίζεται, εν μέσω θέρους, με κάθε είδους επικοινωνιακά τεχνάσματα και φιέστες, στα οποία εξαντλείται η άσκηση, δήθεν, κυβερνητικής πολιτικής.
Η χθεσινή εξαγγελία του κ.Τσίπρα για αλλαγή του Συντάγματος, μετά την άτακτη υποχώρησή του, από την κριτική για λαϊκισμό (!) που του άσκησε η ...

εσωτερική αντιπολίτευση των "53" για τον τρόπο εκλογής του ΠτΔ, δεν συνιστά παρά απόπειρα για ατέρμονη και άγονη, τελικά, κουβέντα.
Αντί να συναινέσει στην ευθεία και θεσμική πρόταση της ΝΔ για συζήτηση κάθε απαραίτητης αλλαγής (πχ των διατάξεων περί ευθύνης Υπουργών, περί ιδιωτικών πανεπιστημίων, κ.ά) εντός της Βουλής και δια των εκλεγμένων αντιπροσώπων, επιχειρεί και πάλι να διχάσει το λαό με την υπόσχεση διενέργειας δημοψηφισμάτων "επί παντός επιστητού", με σκοπό να λησμονηθεί, άν είναι δυνατόν(!), η αντιμετώπιση του περυσινού αποτελέσματος από τον ίδιο τον ενορχηστρωτή.
Σήμερα φυγομαχούν στη Βουλή και με τη βοήθεια του ευκαιριακού τους συμμάχου κ. Λεβέντη, αρνούνται να συναινέσουν στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, φοβούμενοι οτι θα επιβεβαιωθούν και επισήμως όσα έλαβαν χώρα σε βάρος της πατρίδας μας, κατά την εποχή της Βαρουφειάδας, υπό την υψηλή εποπτεία και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Στην υπόθεση της αναθεώρησης του Συντάγματος, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες. Θα τοποθετηθεί με υπευθυνότητα όταν ο κ. Τσίπρας εκκινήσει την διαδικασία στη Βουλή των Ελλήνων.
Η έλλειψη όμως σοβαρότητας και υπευθυνότητας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μαζί με την παροιμιώδη άγνοια και ανικανότητα τους, σε κάθε τομέα, δεν επιτρέπει οποιοδήποτε εφησυχασμό. Αντίθετα, όταν με τη γνωστή οίηση και αμετροέπειά  του, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί το γνωστό ερώτημα του Λένιν "Τι να κάνουμε;" για ν' απαντήσει ο ίδιος "... δεν μπορεί παρά να είναι το πέρασμα σε μια νέα Μεταπολίτευση ....", με όχημα ένα νέο Σύνταγμα και με φόντο το ντυμένο στα κόκκινα νότιο περιστύλιο της Βουλής, μόνο έντονη ανησυχία μπορεί να προξενήσει σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη, ο θιασώτης και θαυμαστής των καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής.
Ίσως, θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει, " ..δεν παίζονται οι άνθρωποι.."! Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί βρίσκονται στον δικό τους κόσμο και χρόνο, υπό το βλέμμα του, ανηρτημένου ακόμη στα γραφεία τους σε πορτέτο, Βελουχιώτη!

Πέτρος Δ. Ποδάρας
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας