Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2017-2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την αρχή των μαθημάτων σε Σχολεία της Βορείου Ευβοίας και ειδικότερα της Επαρχίας Ιστιαίας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.
Καταρχήν, μετέβη στο Γυμνάσιο Ωρεών, όπου προεξήρχε στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, με την συμμετοχή και του Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα και του Εφημερίου της Ενορίας π. Κωνσταντίνου Χρήστου και ευχήθηκε ανάλογα στους μαθητές και τους δασκάλους τους.
Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Νικόλαος Θηβαίος ευχήθηκε ....
καλή σχολική χρονιά σε όλους και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του. 
Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Πευκίου, όπου προεξήρχε στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και της νέας σχολικής αίθουσας του Σχολείου, το οποίο από τριθέσιο αναβαθμίστηκε σε πενταθέσιο, με την συμμετοχή Κληρικών της Επαρχίας και την παρουσία της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου.
Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θερμές ευχές σε όλους μαθητές για μια γόνιμη σχολική χρονιά.
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, απέστειλε επιστολή του προς τους Αξιοτίμους Λειτουργούς της Παιδείας, οι οποίοι υπηρετούν σε όλα τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ευρίσκονται στα όρια της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, με το εξής περιεχόμενο:
Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά,
Στην αρχή τού νέου σχολικού έτους, πολύ θα το επιθυμούσα, να είχα την δυνατότητα, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση των περισσοτέρων από Σας, αλλά καί στην δική μου λαχτάρα, να Σας επισκεφθώ και να τελέσω τον Αγιασμό, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων.
Επειδή, όμως, τούτο είναι αδύνατον, επικοινωνώ μαζί Σας, διά της παρούσης, και, εξ' όλης μου τής καρδίας, Σας εύχομαι να έχετε ψυχοσωματική υγεία, φώτιση και ενδυνάμωση από τον Θεό, ώστε, όπως και Σεις επιθυμείτε, να επιτύχετε στο ιερό έργο Σας.
Με πολύ σεβασμό σε Σάς, τούς λειτουργούς τής Παιδείας, αναλογίζομαι πόσο μεγάλο και σπουδαίο είναι να ανταποκρίνεται ο καθένας μας θεάρεστα στην αποστολή του. Πρόκειται για κοπιώδη προσπάθεια, ή οποία αμείβεται, κυρίως ηθικά, από τον Θεό και την κοινωνία. Και φυσικά είναι σημαντικό να έχουμε και συμμαρτυρούσα την συνείδησή μας, ώστε στο τέλος τής πορείας μας να πούμε, όπως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, στον Θεό Πατέρα μας, ότι «το έργον τελείωσα, ό δέδωκάς μοι ίνα ποιήσω» (Ιωάν. 14, 7), τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών.
Ελπίζω και εύχομαι και προσεύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία, να επισκεφθώ, με πρόσκλησή Σας, το Σχολείο Σας (ώστε η παρουσία μου να μήν δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία Του) και να Σας δω, να τελέσω κάποια ιεροτελεστία, να μιλήσω στα παιδιά και να συζητήσω μαζί τους.
Εκτός των ανωτέρω θα ήθελα, όπως και στα προηγούμενα χρόνια, να Σάς πληροφορήσω ότι:
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, εάν κάποιο από τα παιδιά, πού φοιτούν στο Σχολείο Σας, θεωρήσετε ότι έχει την ανάγκη υποστηρίξεως, ηθικής ή υλικής,
Λειτουργούν σε κάθε Ενορία νεανικές-κατηχητικές συντροφιές, στις οποίες, καί με δική Σας ανακοίνωση-προτροπή, τα παιδιά μπορούν ελεύθερα και όποτε θέλουν να προσέρχονται
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς μας Μητροπόλεως προσφέρεται καί εφέτος να φιλοξενήσει Καθηγητές, Δασκάλους καί Μαθητές και Μαθήτριες, προκειμένου να παρουσιάσουν εκδηλώσεις τού Σχολείου Σας.
Ευπρόσδεκτοι, ωστόσο, είσθε όλοι, διδάσκοντες και διδασκόμενοι, στην Ιερά Μητρόπολη, τις Ενορίες, αλλά και τα Μοναστήρια μας, για προσκυνηματικές εκδρομές ή και για εποπτικά μαθήματα, όπως π.χ. περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
Τελειώνοντας, Σάς εύχομαι και πάλι ευόδωση των προσπαθειών Σας και διατελώ,

Μετά πατρικών ευχών αγάπης και τιμής
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ο Χαλκίδος Χρυσόστομος