Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ – ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, έχει προγραμματίσει μέσα στα πρώτα βράδια της Μεγάλης Εβδομάδος, κατά τις Ακολουθίες του Νυμφίου, να επισκεφθεί, συν Θεώ, Ενορίες χωρίων της υπαίθρου, προκειμένου να χοροστατήσει στις ιερές Ακολουθίες και να κηρύξει τον θείο λόγο προς τους χριστιανούς του.
Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 3 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, χοροστάτησε κατά ....
την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιτικών.
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας και προς της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον διακονούντα στο Ιερό Βήμα της Ενορίας από την πολύ μικρή του ηλικία, μαθητή Λυκείου κ. Δημήτριο Παπαιωάννου, γόνο ευσεβούς οικογενείας, τελούντα υπό την πνευματική καθοδήγηση του Εφημερίου Πρωτοπρεσβ. Αργυρίου Στουραΐτη.
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, οι ιδιαιτέρως χάρηκαν την παρουσία του Ποιμενάρχου τους στην Ενορία τους και τον ευχαρίστησαν και για την χειροθεσία του νέου Αναγνώστου.