Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Κλήρου και Λαού, εορτάσθηκε η ανάμνηση της θριαμβευτικής Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, κατά την φετινή Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου 2018, σε ολόκληρο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος  πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, τον Οικον. Νικόλαο Βερνέζο και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, προέστη των Ιερών Ακολουθιών στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Νέου Προκοπίου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής, ανέγνωσε την διατεταγμένη Ευχή των Βαΐων, τα οποία και διένειμε στους πιστούς μετά το Εξαποστειλάριο τροπάριο και προεξήρχε στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας ....
κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι πληθωρικά συμμετείχαν.
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε αμέσως για τη Χαλκίδα, όπου στις 12 μ. προέστη, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, της εξοδίου Ακολουθίας της αοιδίμου δασκάλας Αικατερίνης Ζαχαριάδη.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, συμπαραστατούμενος και από τους Εφημερίους της Ενορίας Αρχιμ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο και Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση, ενώ  μίλησε επίκαιρα, προσκαλώντας τους πιστούς να υποδεχθούν τον Νυμφίο Χριστό, και να συμπορευθούν μαζί Του προς το εκούσιον Πάθος.