Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συν Θεώ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος:

Τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Πέτρου και ....
Παύλου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.
Τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιτικών, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 το πρωί και ώρα 11.00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου, κατά τη Ακολουθία του Νιπτήρος.
Τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου 2018 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.
Τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 το πρωί, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα προεξάρχει στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Επιταφίου και την εν συνεχεία Λιτάνευσή του στις οδούς της Πόλεώς μας και την συγκέντρωση των Επιταφίων στην Παραλία Χαλκίδος. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Βόρειο Εύβοια και από εκεί, δια θαλάσσης, για την Σκιάθο, όπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα προεξάρχει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και στη Λιτανεία του Επιταφίου στις οδούς της Χώρας Σκιάθου, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.
Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Χαλκίδα.
Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως στο Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Ελευθερίου των Φυλακών Χαλκίδος.
Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018 το βράδυ, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου 2018 το απόγευμα και ώρα 6.30, θα τελέσει την Ακολουθία της Αγάπης στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, μετά το τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το «Χοροστάσι της Αγάπης» από Χορευτικά Συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της Χαλκίδος και Ενοριακών Τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών.