Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΚΩΦΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΕΥΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΩΝ

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 ετελέσθη στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού, με Θεία Λειτουργία την οποία προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συλλειτουργία Ιερέων της Πόλεως...



Όπως κάθε χρόνο, προσεκλήθησαν και οι κωφοί αδελφοί μας για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία, αφού η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, εδώ και δεκαεπτά χρόνια, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και την άμεση....
φροντίδα και ευθύνη του υπευθύνου για τη διακονία τους Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας με διατριβή σχετική με την ποιμαντική διακονία των κωφαλάλων, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών αδελφών μας, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία Σχολής εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών αδελφών μας.
Στη Θεία Λειτουργία, την οποία ο π. Ιωάννης διερμήνευε στη νοηματική γλώσσα, παρευρέθησαν και αρκετοί Κατηχητές και Κατηχήτριες της Ι. Μητροπόλεως, Κληρικοί και λαϊκοί, για χάριν των οποίων ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, ευχηθείς για να έχουν δύναμη πολλή στο υπεύθυνο και σημαντικό έργο, το οποίο επιτελούν.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς, κατ’ αρχάς, στην γλώσσα των κωφών, τη νοηματική γλώσσα και την σημασία που έχει, να την γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ακούοντες, για να επικοινωνούν με τους αδυνάμους, σ’ αυτόν τον τομέα, συνανθρώπους μας, και, εν συνεχεία, σην έννοια της Κατηχήσεως, όπως και της προσφοράς και διακονίας των Κατηχητών και Κατηχητριών.
Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη πρωϊνό στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, με την φροντίδα του Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου και των συνεργατών του, ενώ ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.