Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρόσφατη ανακοίνωσή τους και παραθέτοντας διάφορα αριθμητικά στοιχεία σχετικά με τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ της Εύβοιας, τολμούν να μιλούν για «επικοινωνιακή καταιγίδα της σημερινής...
Κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας», οι τοπικοί εκπρόσωποι του κόμματος που αναλώθηκε επί τόσα χρόνια σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, με αποκλειστικό σκοπό την παραπληροφόρηση και χειραγώγηση του ελληνικού λαού.
Όσο όμως κι  αν αγωνιούν στην ΝΕ Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να ωραιοποιήσουν την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, για την οποία υπεύθυνη είναι η κυβερνητική θητεία του κόμματός τους, οι ελλείψεις είναι υπαρκτές, ουσιαστικές και, δυστυχώς γι’ αυτούς, γνωστές σε όλους τους πολίτες, που τις βιώνουν καθημερινά.
Ο αριθμός των μονίμων ιατρών που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας τον Ιανουάριο τού 2015 ήταν μεγαλύτερος από ότι σήμερα. Από τις προβλεπόμενες μάλιστα συνολικά θέσεις του σημερινού οργανισμού λειτουργίας, καλυμμένο είναι μόνο το 60% αυτών. Ενδεικτικό είναι ότι για να αντιμετωπιστούν τα πολλά κενά σε κλινικές και τμήματα, καλούνται ιατροί των Κέντρων Υγείας, πράγμα το οποίο, σίγουρα, δεν αποτελεί ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ανάλογες ελλείψεις υπάρχουν και στο μη ιατρικό προσωπικό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Παθολογική κλινική, η σημαντικότερη κάθε Νοσοκομείου, όπου υπηρετούν σήμερα οι μισοί ιατροί από όσους προβλέπεται. Στο δε πολυδιαφημισμένο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), παρά τις προ πολλών μηνών εξαγγελίες για 6 προκηρύξεις, σήμερα υπηρετούν τρεις γιατροί, με τα γνωστά λειτουργικά προβλήματα και με εμφανή δυσλειτουργία του τμήματος. 
Όσον αφορά το θέμα της μετεγκατάστασης στο νέο Νοσοκομείο, υπάρχει απαράδεκτη και μακροχρόνια καθυστέρηση ως προς την κάλυψη πολλών, σημαντικών και αναγκαίων νέων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, (όπως ενδεικτικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - ΜΕΘ), χωρίς το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα νέο Νοσοκομείο. 
Οφείλουμε, ακόμη, να τους επαναφέρουμε στη μνήμη, ότι με πρωτοβουλίες των βουλευτών μας της Εύβοιας τα προβλήματα στο χώρο της υγείας του νομού τέθηκαν από τις πρώτες ημέρες στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ παράλληλα με την άμεση ανταπόκριση της Υπουργού Πολιτισμού, προχωρούν πλέον τα συνοδά έργα, απαραίτητα για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου.
Είμαστε βέβαιοι ότι, με την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών, που ήδη ξεκίνησαν σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας, τα χρονίζοντα θέματα θα αντιμετωπιστούν άμεσα, με τη σοβαρότητα και την μεθοδικότητα που αρμόζει και την αποφασιστικότητα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθημερινά επιδεικνύει, για την ουσιαστική αναβάθμιση της Υγειονομικής Περίθαλψης στην Εύβοια.
Τέλος, υπενθυμίζουμε την υπόσχεσή που δώσαμε στον Ελληνικό λαό «Η χώρα θα εξακολουθήσει να πορεύεται προς την ανάκαμψη, που ξεκίνησε με τις εκλογές, χωρίς να λησμονεί τις τραυματικές εμπειρίες που σώρρευσε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Τομέας Υγείας ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας
Γραφείο Τύπου