Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ελενα Βάκα Δήμαρχος Χαλκιδέωνα

Το 2011, ήμουν αρμόδια αντιδήμαρχος, όταν συντάξαμε τη μελέτη και πετύχαμε τη χρηματοδότηση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες από όλη την Εύβοια.
Στόχος της λειτουργίας του είναι η παροχή εξειδικευμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών σε γυναίκες που υφίστανται βία -ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση (trafficking)- και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις ....
και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως γυναίκες άνεργες, ΑμεΑ, κ.ά. καθώς και η συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και παραπομπή στις αρμόδιες υπηρεσίες . Παράλληλα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ότι αφορά την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας.
Στεγάζεται στο δημοτικό κατάστημα του Βασιλικού, διαθέτει ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, κοινωνιολόγο και από φέτος και νομικό. Τηλ επικοινωνίας 2221351826-827 από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 πμ έως 4.00 πμ.24ωρη γραμμή SOS 15900.