Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Καλημέρα

 
-Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Σήμερα θα σας τα πούμε, όχι όπως σας τα λέμε καθημερινά, αλλά όπως ταιριάζει στην μέρα.

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
ψηλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή καλός μας χρόνος....
εκκλησιά με τ' άγιο θρόνος.

Αρχή που βγήκε ο Χριστός
άγιος και Πνευματικός,
στη γη να περπατήσει
και να μας καλοκαρδίσει.

Αγιος Βασίλης έρχεται,
και δεν μας καταδέχεται,
από την Καισαρεία,
συ' σαι αρχόντισσα κυρία.

Βαστά εικόνα και χαρτί
ζαχαροκάρνο, ζυμωτή
χαρτί και καλαμάρι
δες και με-δες και με το παλικάρι.

Το καλαμάρι έγραφε,
τη μοίρα του την έλεγε
και το χαρτί-και το χαρτί ομίλει
Άγιε μου-άγιε μου καλέ Βασίλη.

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, το 2021 να φέρει υγεία και χαρές στο σπιτικό σας και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας. Να κάνουμε ΟΛΟΙ μια προσπάθεια, μήπως και βάλουμε ένα λιθαράκι μέσα στο 2021, ώστε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

- Ο κορονοϊός σίγουρα άλλαξε την καθημερινότητα όλων, σίγουρα άλλαξε την ζωή μας, σίγουρα όμως ήταν μία ακόμη δοκιμασία, από την οποία πρέπει να βγούμε νικητές.  Τίποτα πλέον δεν θα είναι όπως πριν. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και να μην μπλέκουμε τα πράγματα. Ο πολιτικός - πολιτικός, ο αυτοδιοικητικός - αυτοδιοικητικός, ο ιερέας - ιερέας, ο γιατρός - γιατρός, ο αθλητικός παράγοντας - αθλητικός παράγοντας και ας μην γινόμαστε ειδικοί σε όλα.

- Εμείς την πίστη μας και την πολιτική μας, δεν την αλλάζουμε και δεν επιτρέπουμε και σε κανέναν, να προσπαθεί να μας την αλλάξει, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και τ΄ αυτιά μας και να μην αντιδρούμε, όταν βλέπουμε τους κωλοτούμπες να κάνουν παρέλαση.

- Ο κάθε άνθρωπος ας ακολουθήσει αυτό που θέλει στην ζωή του, να το ζήσει όπως θέλει, να είναι με όποιον θέλει και απλά, ας "μην παρκάρει" κάπου, αυτούς τους γονείς που τον έφεραν στην ζωή και αυτά τα παιδιά που ο ίδιος έφερε στην ζωή.

- Με το καλό να υποδεχθούμε όλοι το 2021, έχοντας δίπλα μας μόνο τους δικούς μας ανθρώπους, ώστε να τους έχουμε δίπλα μας και μάλιστα υγιείς και αύριο. Καλή Χρονιά.