Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΝΑΙ, με τις παρατηρήσεις μας!!!

 
- Τα δημοτικά συμβούλια στις αποφάσεις τους δεν μπαίνουν στο θέμα παρατηρήσεις. Η απόφαση είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Τα υπόλοιπα είναι για χαβαλέ και όχι ουσιαστικά.
Στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μάλλον δεν το έχουν καταλάβει αυτό και ψηφίζουν "ΝΑΙ σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας"!!!
Σε τι ψήφισαν ΝΑΙ; Το αναφέρει ο καθηγητής στην αρχή της επιστολής του:
 "Αρχικά, σας ενημερώνω ότι το πρόγραμμα που έχουμε εισηγηθεί είναι πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας και όχι παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Δηλαδή η πρότασή μας είναι για την ανάπτυξη πρότυπου πιλοτικού μοντέλου ανακύκλωσίς των αστικών και ....βιομηχανικών-βιοτεχνικών αποβλήτων από τρόφιμα και από κλαδέματα και υπολείμματα καλλιεργειών με σκοπό τον μηδενισμό των αποβλήτων.
Συγκεκριμένα από την διαχείρισή τους θα παράγεται ενέργεια (υπό την μορφή του μεθανίου) και λίπασμα και για την διαδικασία αυτή απαιτείται ηλεκτρική και θερμική ενέργεια η οποία θα προκύπτει από ΑΠΕ".
Καθαρές κουβέντες κυρίες και κύριοι για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. 
Μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Ψαχνών) δεν θα εγκατασταθεί απλά μονάδα παραγωγής ενέργειας, αλλά μία μονάδα ανακύκλωσης αστικών και βιομηχανικών-βιοτεχνικών αποβλήτων από τρόφιμα και από κλαδέματα και υπολείμματα καλλιεργειών, η οποία για να λειτουργήσει θα χρειασθεί και ρεύμα, οπότε θα βάλουμε και μία ανεμογεννήτρια χαμηλής όχλησης. 
Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι "έπιασαν" το θέμα;
Γιατί αυτή η μονάδα ανακύκλωσης μέσα στην πόλη των Ψαχνών και όχι κάπου αλλού;
Τι θα πει το "ΝΑΙ με τις παρατηρήσεις μας";;;;
Εκτός από την κυρία Τζάθα η οποία είπε ΟΧΙ, επειδή δεν ήθελε ανεμογεννήτρια στον χώρο, σχεδόν όλοι οι άλλοι παρόντες ψήφισαν ΝΑΙ.
Μία δημοτική σύμβουλος του κυρίου Ψαθά αν δεν κάνουμε λάθος ψήφισε ν΄ αναβληθεί το θέμα και χειροκροτήθηκε από την αντιπολίτευση και πήρε τα συγχαρητήρια από την κυρία Γκόγκου, αλλά η κυρία Γκόγκου στο τέλος ψήφισε ΝΑΙ με τις παρατηρήσεις της!!!
Είναι μπάχαλο αυτό ή όχι;
Αν διαβάσετε τι γράφουν τα Ψαχνιώτικα ΜΜΕ, θα διαπιστώσετε, πως ενώ πάρθηκε απόφαση μετά από ψηφοφορία και είπαν πως θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση σε κάποια άλλη συνεδρίαση, κάποιοι δεν το κατάλαβαν.
Από την συνεδρίαση απουσίαζαν σύμβουλοι και να σημειώσουμε πως δεν ήταν εκεί ο κ. Ηλιάδης και ο κ. Βουρδάνος, οι οποίοι μάλλον δείχνουν ενοχλημένοι από την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό πρέπει να προβληματίσει την κυρία Γκόγκου.