Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Έκοψε πίτα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, στην πρώτη συνεδρίαση για το 2023

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων για το νέο έτος. Πριν την έναρξη, έγινε η κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους να δίνει ο Θεός υγεία και κουράγιο, ώστε να αντέχουν και να εργάζονται για το καλό και το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της. Στη συνέχεια, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία της πίτας, αλλά κυρίως για την ουσιαστική συμπαράσταση και στήριξη του σε σημαντικά ζητήματα του Δήμου κι.... ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όφελος των πολιτών. Στο Συμβούλιο είχαν προσκληθεί και παρευρέθηκαν και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου.
Το φλουριά, που ήταν τρία, ένα για τους Δημοτικούς Συμβούλους, ένα για υπαλλήλους κι ένα για τους έφηβους συμβούλους, κέρδισαν ο Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης Χαράλαμπος Κώσταρος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων Ιωάννης Πανταζής και ο έφηβος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Κυτίνος.
Κατά συνεδρίαση, μεταξύ των θεμάτων που ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, ήταν η έγκριση του Σχεδίου Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου Χαλκιδέων με την Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος (ΓΓΧΣΑΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αποστολής «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030, από και προς τους Πολίτες». Με την υπογραφή του συγκεκριμένου Μνημονίου, ο Δήμος Χαλκιδέων θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και να υλοποιήσει δράσεις για την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και της αισθητικής του αστικού του περιβάλλοντος, της ενεργειακής απόδοσης και της ποιότητας των κτιρίων, του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του υπαίθριου δημόσιου χώρου, τη μείωση παραγωγής ρύπων από τις καθημερινές μετακινήσεις και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
Επιπλέον, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι 10η, 11η και 12η αναμορφώσεις του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ), καθώς και ο Προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης για το έτος 2023 του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ). Επίσης, κατά λειοψηφία ψηφίστηκαν και οι κανονισμοί λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, της Δημοτικής Σχολής 
Χορού και Μπαλέτου, των Πολιτιστικών Εγκαταστάσεων και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Τέλος, ομόφωνα ψηφίστηκε η ανανέωση της σύμβασης εργασίας ενός στελέχους του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πολυετές και πολυσήμαντο έργο του Κέντρου.
Στο τέλος της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, θέτοντας ζητήματα όπως το Δημοτικό Στάδιο της Χαλκίδας, ζητώντας να συμμετέχουν και στην επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να φέρουν προτάσεις και παρεμβάσεις που επιθυμούν για την πόλη τους.