Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ

 
Η Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση το Σάββατο 4 Φλεβάρη, στις 18:00, στη Χαλκίδα, στη Συνεδριακή Πολιτιστική αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ (Αβάντων 50), με θέμα: «Η σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια και τα άμεσα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης».
Θα μιλήσουν οι:
·         Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,
·   Ελευθερία Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Σεισμολογίας στο ΑΠΘ,
·         Βασίλης Καρακώστας, Καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ,
·         Δημήτρης Κουτζής, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ
Η σεισμική δραστηριότητα που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στην Κεντρική και.... Νότια Εύβοια (Ψαχνά, Χαλκίδα, Ζάρκα) και Βοιωτία, έχει αναδείξει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους όλα τα αναγκαία μέτρα αντισεισμικής προστασίας, στους άξονες:
·         Ολοκληρωμένο έλεγχο, με σύνταξη μελέτης στατικότητας από εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών όλων των δημόσιων κτηρίων, με προτεραιότητα όσα έχουν κατασκευαστεί πιο παλιά ή εμφανίζουν προφανή προβλήματα (πχ σχολικό συγκρότημα στο Βούρκο Χαλκίδας, σχολικές μονάδες σε ακατάλληλα κτήρια, το κτήριο του ΙΚΑ Χαλκίδας κλπ).
·         Αντίστοιχα ολοκληρωμένο έλεγχο στα σπίτια των εργατικών κατοικιών των οικισμών Αγίας Ελεούσας, Αγίας Μαρίνας, όπως και των παλαιότερων εργατικών κατοικιών στην περιοχή Αλάτσατα.
·         Τη διενέργεια ελέγχων στα βιομηχανικά κτήρια με ευθύνη του κράτους και όχι των βιομηχάνων, δεδομένου ότι σε περίπτωση μεγάλου σεισμού υπάρχει κίνδυνος ευρύτερου βιομηχανικού ατυχήματος.
·         Τη συγκρότηση κλιμακίου μηχανικών υπό κρατική ευθύνη, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται δωρεάν οι ιδιώτες για ελέγχους των κατοικιών τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής, τους συλλόγους και φορείς, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση ενημέρωσης και ανάδειξης των παραπάνω μέτρων πρόληψης και προστασίας.