Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 
Τους επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους της Εύβοιας, καθώς και την πρώτη λίστα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Εύβοιας στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσίασε την Τετάρτη 19 Ιούλη ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Κόμματος στην Χαλκίδα.
  Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε η Ζωή Χαχάμη γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε ο Κώστας Μπασδέκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της..... Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
"Τους προηγούμενους μήνες δώσαμε με αυταπάρνηση πολύ σημαντικές μάχες και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Και πραγματικά τα αποτελέσματά τους μας κάνουν πιο αισιόδοξους, μας κάνουν να χαμογελάμε αγωνιστικά και να παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και στις νέες πολιτικές μάχες των τοπικών εκλογών", τόνισε αρχικά ο Κώστας Μπασδέκης, επισημαίνοντας παράλληλα τον ενιαίο χαρακτήρα και πρόγραμμα των συνδυασμών της Λαϊκή Συσπείρωσης που έχουν ως επίκεντρο την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού
  Τόνισε επίσης ότι στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετέχουν αγωνίστριες και αγωνιστές πού βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, όπως στον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας, των πλημμυροπαθών στο Ληλάντιο Πεδίο Χαλκίδας και τα Ψαχνά, στη ΛΑΡΚΟ, για την ενίσχυση του νοσοκομείο Χαλκίδας, ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων της ενέργειας κ.α., και πρόσθεσε:
"Το δίλημμα και των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών είναι πως, απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν Περιφέρειες και Δήμους, θα ισχυροποιηθεί αποφασιστικά με κατάκτηση νέων θέσεων και Δήμων η δύναμη της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης, οι συνδυασμοί Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι η έκφραση των αγώνων των εργαζομένων της νεολαίας των επαγγελματιών και αγροτών των αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος της προστασίας της ζωής από τις φυσικές καταστροφές.
Γιατί οι δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες και στους Δήμους έχουν στην προτεραιότητά τους την στρατηγική του κεντρικού κράτους, πού είναι η εξασφάλιση των κερδών των ομίλων, των λίγων, κόντρα στις ζωές του λαού, των πολλών.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας καθόλη τη διάρκεια της θητείας της στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού υπερασπιζόμενη τόσο εντός των συμβουλίων όσο και εκτός, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του λαού να ζει με βάση τις δυνατότητες που δίνει η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας στον 21ο αιώνα".


Υποψήφιοι Δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της Εύβοιας. 

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων 
Χριστίνα Αβραμίδου: κάτοικος Καστέλλας. Ιατρός- ωτορινολαρυγγολόγος αυτοαπασχολούμενη. Είναι γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γυμνασίου Ψαχνών, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων με τη Λαϊκή συσπείρωση. 

Δήμος Ερέτριας 
Ασημίνα Καραμπέτσου: κάτοικος Ερέτριας. Φοίτησε στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στη Χαλκίδα. Έχει διατελέσει πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων "Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας" και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ερέτριας από 2014 και αναπληρώτρια γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. 

Δήμος Ιστιαίας 
Βασίλης Παπασωτηρίου  κάτοικος Ιστιαίας. Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος της αντιπροσωπείας του Παραρτήματος Εύβοιας του ΤΕΕ, μέλος ΔΣ συλλόγου πολυτέκνων Ιστιαίας. 

Δήμος Καρύστου
Δημήτρης Παρασκευάς από την Κάρυστο, φυσικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου από το 2019. Είναι μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, της επιτροπής φορέων και πολιτών "Φτάνει πιά!" ενάντια στην επέκταση αιολικών στο Δήμο Καρύστου και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ). 

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου
Κέκης Κωνσταντίνος: κάτοικος παραλίας Κύμης με καταγωγή από το Νεοχώρι, πυροσβέστης με συνδικαλιστική δράση.  Δημοτικός σύμβουλος με τη Λαική Συσπείρωση στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου  από 2019.  Μέλος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου Λυκείου Κύμης. 

Δήμος Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας
Νίκος Γεραλής:  κάτοικος ροβιών, συνταξιούχος υπάλληλος του Δήμου, έχει διατελέσει πρόεδρος σωματείου εργατοϋπαλλήλων δήμου Βόρειας Εύβοιας (2010-2021). Είναι μέλος συντονιστικής επιτροπής πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας και μέλος του ΔΣ συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ελυμνίων. 

Δήμος Χαλκιδέων 
Γρανέτα Τσιβίκα. κάτοικος Χαλκίδας. Αυτοαπασχολούμενη ιατρός – ρευματολόγος. Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας. Δημοτική σύμβουλος Χαλκίδας από το 2020 με τη Λαϊκή Συσπείρωση. 

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Εύβοιας με την "Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας".

-Αντωνίου Γιώργης, από τους Κήπους Κονιστρών, συνταξιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής.

-Βασιλείου Θανάσης, κάτοικος Χαλκίδας πρώην δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας συλλόγου φίλων Γιάννη Σκαρίμπα. 

Βρανά Κούλα, από την Κάρυστο, συνταξιούχος δικηγόρος. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος Καρύστου από το από 1994 έως το 1998 και υποψήφια Δήμαρχος Καρύστου με το ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος από το 2002 έως το 2019. Είναι ταμίας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου και μέλος της επιτροπής φορέων "Φτάνει πιά!" ενάντια στην επέκταση των αιολικών στην Κάρυστο. Έχει διατελέσει για πολλά έτη Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων στα σχολεία της περιοχής.

-Γαλανού Άννα: κάτοικος Χαλκίδας, συνταξιούχος δασκάλα. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας (από το 2002 μέχρι το 2022) και του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Εύβοιας.

-Γεωργαντζής Βαγγέλης,  Κάτοικος Σκεπαστής του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας. Ρετσινάς, πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Εύβοιας.

-Γκέκα Έλενα: κάτοικος Ν. Αρτάκης, εργάτρια στον Μιμίκο. Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας και του Σωματείου Εργαζομένων HQF Εύβοιας (ΜΙΜΙΚΟΣ).

-Θαλασσινου Βίκυ, από τον Άγιο Ιωάννη, διοικητικός υπάλληλος του Δήμου Αλιβερίου - Κύμης, ληξίαρχος.

-Καρλατήρας Παναγιώτης από τον Θεολόγο Εύβοιας, κάτοικος Νέας Αρτάκης. Κτηνίατρος. Υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, από το  2011 προϊστάμενος της Νομαρχιακής Μονάδας Εύβοιας του οργανισμού. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του πανελληνίου συλλόγου εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του οργανισμού. Εκλεγμένος αντιπρόσωπος του σωματείου στο ΕΚΑ και στη ΓΣΕΕ. 

-Καρτελιάς Κώστας: αγρότης – ποιητής,  κατάγεται από τον Πύργο της Κύμης όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, δημοτικός σύμβουλος  με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Κύμης Αλιβερίου από το 2019. 

-Κατσικούλη Μαρία, από την Χαλκίδα, εκπαιδευτικός, ποιήτρια-συγγραφέας, μέλος της Διεθνούς εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ιδρυτικό μέλος του πανευβοϊκού συλλόγου Καππαδοκών «ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος». 

-Κέκης Βαγγέλης, από το Νεοχώρι Αυλωναρίου, συνταξιούχος οικοδόμος, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων Κύμης Αλιβερίου, χρόνια πρόεδρος του συνδικάτου οικοδομών νότιας Εύβοιας, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αυλωναρίου που στήριξε το ΚΚΕ.

-Κούκουρας Αντώνης, κάτοικος Χαλκίδας, ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. 

-Κουλουρίδης Κώστας, κάτοικος Χαλκίδας. Διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου Τσαούσογλου και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος ΟΛΝΕ, αντιδήμαρχος Χαλκίδας, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς, εκπρόσωπος Στερεάς Ελλάδας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

-Κρόκος Αναστάσιος, κάτοικος Βασιλικού, ελεύθερος επαγγελματίας.

-Λιαγκάκης Στάθης, αντιπρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας,  έχει διατελέσει για χρόνια δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. 

-Λεβέντης Γιώργος, από το Αλιβέρι, συνταξιούχος ΙΚΑ, μέλος ΔΣ παραρτήματος ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Εύβοιας πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αλιβερίου που στήριζε το ΚΚΕ.

-Μαλακτάρης Σταύρος: συνταξιούχος εκπαιδευτικός με καταγωγή από το Αλιβέρι, κάτοικος Χαλκίδας. Έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Εύβοιας ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ, ,αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΔΕ Εύβοιας και για χρόνια στα Δ. Σ. αρχικά της ΕΛΤΕ και στη συνέχεια της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Από το 2012 μέλος του Συλλόγου πολιτικών συνταξιούχων Εύβοιας.

-Μαντζουρανάκη Μαντζουράνα, από τη Σκύρο, γεωπόνος, πρώην υποψήφια δήμαρχος Σκύρου που στήριζε το ΚΚΕ. Μέλος συντονιστικής επιτροπής ενάντια στις ανεμογεννήτριες. 

-Μαντής Ιωάννης,  κάτοικος Φάρου Αυλίδας, απόφοιτος της Σχολής Πολέμου της Αεροπορίας, αντιστράτηγος εν αποστρατία του πυροσβεστικού σώματος, κοινοτικός σύμβουλος στο Φάρο Αυλίδας.

-Μαυροκεφαλίδου Μαρία, κάτοικος Χαλκίδας, δασκάλα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.   Ήταν εκλεγμένη στο ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήβας και σήμερα είναι εκλεγμένη στο ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας. 

-Μεϊμάρης Αντώνης, κάτοικος Αλιβερίου, Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ, εργαζόμενος στην ΕΑΒ, Μουσικός - Συνθέτης στο συγκρότημα Κοινοί Θνητοί.

-Μουτουσίδης Στέφανος,  κάτοικος Χαλκίδας. Λογιστής, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Λογιστές) Εύβοιας και μέλος της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου 9ου Περιφερειακού Διαμερίσματος. Επίσης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυμάλλης.

-Μπάνος Μιχάλης, από το Μαρμάρι, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος. Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου. Έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου από το 1990 έως 1998.

-Ντούρου (Ιωάννα) Σοφία, συνταξιούχος δασκάλα. Διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος για δύο τετραετίες και δύο τετραετίες περιφερειακή σύμβουλος με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ. Είναι γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Εύβοιας.

-Παπασταθακοπούλου Βαγγελιώ, κάτοικος Ιστιαίας, συνταξιούχος, πρώην διευθύντρια στο ΙΚΑ Ιστιαίας. 

-Πύθουλα Γεωργία - Δέσποινα,  κάτοικος Χαλκίδας. Αυτοαπασχολούμενη φιλόλογος. Πρώην δημοτική σύμβουλος Διρφύων - Μεσσαπίων. Γραμματέας του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άτταλης. 

-Ρέγγη Aμαλία, κάτοικος Βασιλικού, προϊσταμένη του τμήματος διατροφής στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, 35 χρόνια εργαζόμενη στο νοσοκομείο, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Χαλκίδας, έχει διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικού.

-Σεϊτανίδης Αντρέας, κάτοικος Χαλκίδας, ιδιώτης Χειρουργός Οδοντίατρος. 

-Σταματούκος Βαγγέλης, κάτοικος Χαλκίδας, συνταξιούχος κτηνίατρος εργαζόμενος στη περιφέρεια, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας που στήριξε το ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος από το 2007 μέχρι σήμερα.

-Τζαβάρας Γιάννης, κάτοικος Χαλκίδας. Τεχνολόγος γεωπόνος Ζωικής Παραγωγής, εργαζόμενος σε βιομηχανία πτηνοτροφίας. Οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας. 

-Φιλίππα Ευτυχία, κάτοικος Αγίου Νικολάου Χαλκίδας (Μπούρτζι), ιδιώτης χειρουργός Οδοντίατρος. 

-Χρυσάγη Μαριάννα, κάτοικος Χαλκίδα, νηπιαγωγός, ιδιωτική υπάλληλος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, αντιπρόεδρος στο ΔΣ του σωματείου των ιδιωτικών υπαλλήλων.