Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εισήγαγε ένα νέο μέλος στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, τον Μοναχό Ειρηναίο Σταμέλο, αδελφό της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου «ΑΡΜΑ».
Η χειροτονία τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου  Χαλκίδος. Εκεί μετέβησαν, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο... Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και χειροθέτησε Υποδιάκονο τον π. Ειρηναίο.
Εν συνεχεία, τελέσθηκε το αρχιερατικό συλλείτουργο, με τη συμμετοχή Κληρικών της πόλεως, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, ο οποίος τυγχάνει και πνευματικός πατέρας του χειροτονηθέντος.
Λίγο πριν την χειροτονία και μετά την προσφώνηση του νέου Διακόνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος απηύθυνε λόγο οικοδομής και υποστηρίξεως στον υποψήφιο Διάκονο, αμέσως μετά ο π. Ιωάννης ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Ειρηναίου με επισφραγιστική επικύρωση την διά βοής συμμετοχή του Λαού του Θεού στο ιερό μυστήριο, κατά το οποίο όλοι βροντοφώναξαν το «ΑΞΙΟΣ!»